Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εισήγηση επιτροπής: Κλείνουν Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Παιδικοί-Βρεφ/κοί Σταθμοί-Ανοιχτά τα Ειδικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εισήγηση επιτροπής: Κλείνουν Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Παιδικοί-Βρεφ/κοί Σταθμοί-Ανοιχτά τα Ειδικά σχολεία-Ανακοινώσεις αύριο Σάββατο 14.11.2020.

Εισήγηση επιτροπής

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και δημοσιευμάτων σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού, αναφορικά με τα Δημοτικά σχολεία, μετά από την συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις 7 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 είναι:

  • Αναστολή της λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) σε όλη τη χώρα.
  • Αναστολή της λειτουργίας των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών σε όλη τη χώρα.
  • Συνέχιση της λειτουργίας των Ειδικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Η αναστολή λειτουργίας γίνεται προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις πολιτών κατά τη διάρκεια της μετάβασης και της αποχώρησης των μαθητών/τριών προς και από τις σχολικές μονάδες και όχι για επιδημιολογικούς λόγους.

Σημερινή ενημέρωση για την πανδημία κορονοϊού

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Νίκο Χαρδάλια και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ “Αττικόν” και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κα Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοινώθηκε πως η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου την απόφαση που θα παρθεί για τα Δημοτικά Σχολεία.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 14.11, καθόσον η Επιτροπή των ειδικών δεν είχε περατώσει, έως εκείνη την ώρα τη συνεδρίασή της επί του θέματος.

Απορίας άξιον είναι όμως,

γιατί η επιτροπή δεν ανακοίνωσε την εισήγησή της κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, αν και μέσω διαρροών είχαμε την πληροφόρηση πως υπήρχε η συζήτηση στην επιτροπή 3 ενδεχομένων:

Α. Να κλείσουν τα Δημοτικά στη Θεσσαλονίκη.

Β. Να κλείσουν τα Δημοτικά στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Γ. Να κλείσουν τα Δημοτικά σε όλη τη ώρα.

__________________________

Τι θα γίνει αν κλείσουν λόγω κορονοϊού τα Δημοτικά
Στην εκπομπή “Αταίριαστοι” μίλησε την Πέμπτη 12.11.2020 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την πιθανότητα να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία εξαιτίας πανδημίας κορονοϊού, για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν και για τη διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης.
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Λειτουργία Δημοσίου 13.11.2020: Αδειες Ειδικού Σκοπού-Αλλαγή ωραρίου γονέων με τέκνα κλειστών σχολείων-Τηλεργασία

Δείτε επίσης

Αδεια ειδικού σκοπού-Διευκόλυνση γονέων: Εφαρμοστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας
Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ για προσλήψεις: Τι θα γίνει με την Παράλληλη-Επιστολή για τεστ covid
Τεστ κορονοϊού σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων: Το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
Ματαίωση πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ λόγω κορονοϊού: Πιθανή διεξαγωγή εξετάσεων αρχές 2021

 Πριν φύγετε

Εκδηλώσεις-Δράσεις Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ | Εγκύκλιος
Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 13.11.2020: Τι συζητήθηκε-Δήλωση για τις εκλογές από αιρετό Νεκτάριο Κορδή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση