Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εισήγηση για “κόκκινο” στην Αττική από τους ειδικούς-Πιθανή η αναβολή για Γυμνάσια και Λύκεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εισήγηση για “κόκκινο” στην Αττική από την επιτροπή-Υπό επανεξέταση το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων-Πιθανή η αναβολή της επαναλειτουργίας τους.

Εισήγηση για “κόκκινο” στην Αττική

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ως πληροφορίες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού MEGA, η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων περί τον κορονοϊό προς την Κυβέρνηση, είναι προς την κατεύθυνση να ενταχθεί η Αττική στις  επιδημιολογικά περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο, τις λεγόμενες και “κόκκινες” (πλην των νήσων του Αργοσαρωνικού).

Αποτέλεσμα της εισήγησης αυτής θα είναι να ισχύσουν αυστηρότεροι όροι αναφορικά με το lockdown, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μμ, αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ή χρήση click away και φυσικά θα υπάρξει πρόβλημα στην προγραμματισμένη για την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου δια ζώσης επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων.

Αναβολή επαναλειτουργίας Λυκείων (αλλά και Γυμνασίων;)

Επίσης σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, σήμερα συνεδρίασε η υποεπιτροπή των ειδικών και αποφάσισε να εισηγηθεί την ένταξη της Αττικής στις “κόκκινες” περιοχές πλην των νήσων του Αργοσαρωνικού. Αύριο θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της επιτροπής, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, όμως όπως όλα δείχνουν πάμε για αναβολή της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων ή μόνον των Λυκείων, αν ισχύσει ότι αποφασίσθηκε πως θα ισχύει για τις κόκκινες περιοχές πριν μια εβδομάδα.

Δείτε τι ειπώθηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA

Μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί

ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε πως “είναι πιθανόν να μην έχουμε υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα, χωρίς αυτό να είναι κάθετο αφού είναι σε εξέλιξη η συζήτηση”.

Επίσης ο Καθηγητής

και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό κος Αχιλλέας Γκίκας μιλώντας σήμερα στο κανάλι OPEN ανέφερε πως:

“Πιθανότατα να μπει στο “κόκκινο” η Αττική σήμερα ή αύριο. Οπότε σε αυτή την περίπτωση μοιραία θα παρασύρει και τα σχολεία της Αττικής. Αυτό είναι μία δική μου πρόβλεψη, αυτά θα συζητηθούν σήμερα”.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του

στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις, είπε πως:

“Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα”.

Δείτε σχετικά

Αττική: Πιθανότατα στο “κόκκινο” σήμερα ή αύριο-Πρωθυπουργός: Ανοίγουμε ή περιορίζουμε δραστηριότητες αναλόγως κρουσμάτων
Ανακοινώσεις: Γυμνάσια-Λύκεια ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου-Οχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές
Σχολεία-Αττική: Αν γίνει “κόκκινη” δεν θα ανοίξουν-Εκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους ειδικούς

Δείτε επίσης

Πότε εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί: Τι είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Task Force-Πλατφόρμα ελέγχου covid 19: Εγγραφο με οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας
Εγκύκλιος επαναλειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων: Ενημέρωση γονέων-υπενθύμιση μέτρων covid τις 2 πρώτες ώρες

Πριν φύγετε

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση