Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εισήγηση Νίκου Φίλη επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ: Περικοπές εισακτέων-κλείσιμο τμημάτων-ειδικοί φρουροί-κάμερες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εισήγηση Νίκου Φίλη επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ: Περικοπές εισακτέων-κλείσιμο τμημάτων-ειδικοί φρουροί-κάμερες στα αμφιθέατρα και στις συνελεύσεις των φοιτητών.

Εισήγηση Νίκου Φίλη

Για το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο Βουλευτής μίλησε μεταξύ άλλων για περικοπές εισακτέων, κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, ειδικοί φρουροί και αστυνομικά τμήματα στις πανεπιστημιουπόλεις, κάμερες στα αμφιθέατρα και στις συνελεύσεις των φοιτητών.

______________________

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη

Η ΝΔ ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο περικόπτει τουλάχιστον 1 στους 4 εισακτέους στα ΑΕΙ (-14.000), σε σχέση με πέρσι. Και το κάνει σήμερα! Σήμερα που οι απόφοιτοι της Γ’ Λυκείου βρίσκονται για δεύτερη χρονιά μακριά από τα σχολεία και τους καθηγητές τους. Στην πράξη έχουν να πάνε σχολείο από το Φεβρουάριο του 2020! Και μεγάλο μέρος δεν μπόρεσε καν να παρακολουθήσει ικανοποιητικά την τηλεκπαίδευση!

Αναλγησία; Αδιαφορία για ελληνική οικογένεια;

Ή ακραίος σαδισμός της σημερινής Δεξιάς για τον Έλληνα μαθητή και τον πιο φτωχό γονιό; Μη γελιόμαστε, η πιο φτωχή οικογένεια πλήττεται από τις άγριες περικοπές. Αυτή δεν θα έχει να πληρώσει περισσότερα φροντιστήρια, για να ανταποκριθεί το παιδί της στον εντονότερο ανταγωνισμό.

Τι άλλα προβλέπει ο νόμος τους:
  • «Τσεκούρι» περικοπών και στα νυκτερινά σχολεία. Τους έφταιξαν οι ελάχιστοι κυριολεκτικά (500 με 600) μαθητές τους που κατάφερναν να περάσουν σε ένα ΑΕΙ… Αυτοί που επιστρέφουν στο θρανίο νύχτα, με χίλιες δυσκολίες, έχοντας ως ένα επιπλέον κίνητρο τις σπουδές αργότερα σε ένα πανεπιστήμιο. Τόσο μίσος για τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας!
  • Πανεπιστημιακή αστυνομία: ρύθμιση αντιδημοκρατική, αναποτελεσματική και αντισυνταγματική (κατατέθηκε στη Βουλή ένσταση αντισυνταγματικότητας) κόντρα όχι μόνο στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους πρυτάνεις, αλλά ακόμα και σε προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργούς και τομεάρχες Παιδείας!
  • Κάμερες ακόμα και στα αμφιθέατρα, την ώρα που συναθροίζονται οι φοιτητές ή κάνουν τις συνελεύσεις τους! Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης το είδαν αυτό; Αυτό ήταν τελικώς το όραμα των… «Μένουμε Ευρώπη»;
O κ. Χρυσοχοΐδης έλεγε στην εφημερίδα «Το Βήμα» πριν ένα χρόνο ότι

«στα Πανεπιστήμια δεν έχει θέση ούτε η Αστυνομία ούτε η ανομία». Τι συνέβη και άλλαξε γνώμη, μέσα στο χρόνο που τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά, συνεπώς δεν σημειώθηκε καμία άλλη πράξη παραβατικότητας; Το μόνο που μεσολάβησε ήταν η απολύτως καταδικαστέα ενέργεια εναντίον του Πρύτανη του ΟΠΑ, που έδωσε το πρόσχημα στην κυβέρνηση να προσλαμβάνει 1.030 ειδικούς φρουρούς, αντί για 1030 καθηγητές, γιατρούς, νοσοκόμους ή κοινωνικούς λειτουργούς.

Το ρουσφέτι θα πάει σύννεφο!

Συνωστίζονται ήδη στους διαδρόμους των τοπικών βουλευτών της ΝΔ οι γονείς, αλλά να είναι βέβαιοι, από την… εκλογική περιφέρεια του κ. Χρυσοχοΐδη θα γίνουν οι προσλήψεις!

Δείτε σχετικά

Κεραμέως-Συνταγματικότητα νομοσχεδίου ΑΕΙ: Απαντήσεις στα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου στην Ολομέλεια της Βουλής για ν/σ ΑΕΙ: Τίποτε δεν πάει μπροστά χωρίς ειλικρινή συναίνεση
Κεραμέως: Το μεγαλείο λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο, ασχέτως αν μπορούν να το αποκτήσουν
Απαντήσεις Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια
Νίκη Κεραμέως για Πανεπιστήμια: Κοινής λογικής το νομοσχέδιο το οποίο εισάγουμε προς ψήφιση

Δείτε ακόμη

Μελέτη επιπτώσεων Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην πρόσβαση στα ΑΕΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Μερόπη Τζούφη-Πανεπιστήμια: “Η κυβέρνηση υψώνει -μεταφορικά και κυριολεκτικά- φραγμούς στα ΑΕΙ”
Χαρά Κεφαλίδου για Πανεπιστήμια: Αποσπασματικό το νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους
Μ. Τζούφη: Η κυβέρνηση μειώνει τεχνητά τους εισακτέους για να κλείσει πανεπιστημιακά τμήματα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση