Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκδήλωση για το 1821: Από την Κάντανο ως τη Σητεία-μαθητές “συνομιλούν” με αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης 200 χρόνια μετά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκδήλωση για το 1821: “Από την Κάντανο ως τη Σητεία … οι μαθητές “συνομιλούν” με τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 διακόσια χρόνια μετά”- Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Ιονίου 2021.

Εκδήλωση για το 1821
Ανακοίνωση

“Από την Κάντανο ως τη Σητεία … οι μαθητές “συνομιλούν” με τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 διακόσια χρόνια μετά”

 Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη

“συνομίλησαν” με τους αγωνιστές, τους ευεργέτες και τους διανοούμενους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 καθόλη την διάρκεια του Σχολικού Έτους 2020 – 2021. “Συνομίλησαν” μαζί τους κυρίως διαδικτυακά λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας του covid 19.

“Μίλησαν” για τον αγώνα των τότε επαναστατών του 1821 ενάντια στους Τούρκους κατακτητές. “Μίλησαν”  όμως και για τον αγώνα τον δικό τους 200 χρόνια μετά, το  2020- 2021 ενάντια σε έναν ιδιόμορφο παγκόσμιο κατακτητή, τον corona virus.

Τα όσα “είπαν” θα τα μεταφέρουν σε εσάς μαζί με τους καθηγητές τους με παρουσιάσεις των δράσεων τους στην ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση στις 7 & 8 Ιουνίου.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί

θα παρουσιάζουν εικαστικές, μουσικές, οπτικοακουστικές και λογοτεχνικές-ποιητικές εργασίες τις οποίες δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τον απελευθερωτικό αγώνα των ελλήνων στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Όσοι/ες επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή στους παρακάτω συνδέσμους Youtube:

    Δευτέρα 7 Ιουνίου πρωί 10:00 – 13:00: https://youtu.be/4G2nDHfFwHo

    Δευτέρα 7 Ιουνίου απόγευμα: 18:00 – 21:00: https://youtu.be/bcph2tRh2xM

    Τρίτη 8 Ιουνίου πρωί: 10:00 – 13:00: https://youtu.be/heCrs3gworo

 Η εκδήλωση οργανώνεται από

το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) της Π.Δ.Ε. Κρήτης και τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Δ.Ε. Κρήτης με σκοπό την παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το σχολικό έτος 2020-2021.

Οργανωτική Επιτροπή:

Βιδάκη Ειρήνη, Κανέλλος Ιωάννης, Φιλιππάκη Αμαλία, Μαρματάκη Αρετή, Πετρογιάννη Κερασία, Ζαχαράτου Αγγελική, Πεδιαδίτη Φιλίτσα – Τεχνική Υποστήριξη: Λαγός Σταύρος, Ρονιώτης Αλέξανδρος, Ορφανάκης Βασίλειος.

Δείτε το Πρόγραμμα Ημερίδας για το 1821
Δείτε την Αφίσα Ημερίδας για το 1821

Δείτε επίσης

ΠΔΕ Αττικής-Πανελλαδικές 2021: Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021
Προκήρυξη οκτώ θέσεων μελών ΔΕΠ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
 Διάταξη: Δωρεάν σίτιση και διαμονή για ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές από τους Δήμους
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση