Εκδήλωση ΕΜΕ για Γεώργιο Δάσιο, διακεκριμένο Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών – Aπονομή τιμητικής πλακέτας στοv κ. Γ. Δάσιο και ομιλία του με τίτλο «Εξήντα χρόνια επαφής με τα Μαθηματικά».
Εκδήλωση ΕΜΕ για Γεώργιο Δάσιο
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία* διοργάνωσε, την περασμένη Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, εκδήλωση προς τιμήν του Γεωργίου Δάσιου, διακεκριμένου Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές Πανεπιστημίου μεταξύ των οποίων και ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθηγητής κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, μέλη του ΔΣ και των Επιτροπών της ΕΜΕ, η οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες του Γεωργίου Δάσιου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΜΕ, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Ανάργυρος Φελλούρης.
Για τον Γ. Δάσιο μίλησε η Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κυριακή Κυριάκη, με τίτλο: «Γεώργιος Δάσιος: Ο Μαθηματικός – Ο Άνθρωπος – Ο Φίλος».
Παρεμβάσεις έγιναν από τους Μαρία Χατζηνικολάου Καθηγήτρια Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης ΕΑΠ, Αντώνη Χαραλαμπόπουλο, Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλη Κωστόπουλο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και Παναγιώτη Βαφέα Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών.
Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στοv κ. Γ. Δάσιο και ομιλία του με τίτλο «Εξήντα χρόνια επαφής με τα Μαθηματικά».
_____________________________
* Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ)
Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα με πρώτο γενικό γραμματέα το Νείλο Σακελλαρίου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΕΜΕ από το 1929 ως το θάνατό του, στις 16 Μαρτίου 1955. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και μέλη της μπορούν να είναι πτυχιούχοι μαθηματικοί. Η ΕΜΕ διαθέτει σήμερα 35 τοπικά παραρτήματα κατανεμημένα σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, τα οποία αναπτύσσουν τη δικιά τους δραστηριότητα.
Σκοπός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σειρά στόχων που έχουν τεθεί και που είναι σε γενικές γραμμές οι εξής:
- Η πρόοδος της Επιστήμης των Μαθηματικών.
- Η ανάπτυξη της ελεύθερης ανταλλαγής των πληροφοριών μεταξύ των μαθηματικών, των επιστημόνων και της κοινωνίας.
- Η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας και η βελτίωση των δυνατοτήτων των μελών της.
- Η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης και η πρόοδος της γενικής εκπαίδευσης.
- Η προσέγγιση του Έλληνα μαθηματικού, η ενημέρωσή του για κάθε πρόσφατη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας και η προσφορά πρακτικής βοήθειας σε θέματα που τον αφορούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και διδακτικής εργασίας του.
Δείτε επίσης
Πρόγραμμα GenAI Empowered Educators: Επιμόρφωση 700 εκπ/κών σε εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης
AELIA-Erasmus+: Eκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση
Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Αιτήσεις συμμετοχής από 04.02.2025 για την 3η περίοδο
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/ekdilosi-eme-gia-georgio-dasio-omotimo-kathigiti-panepistimiou-patron-kai-antepistellontos-melous-akadimias-athinon/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.