Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκδήλωση Περιφέρειας Κρήτης: «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση»-Τρίτη 16.04.2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκδήλωση Περιφέρειας Κρήτης: «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση» – Τρίτη 16 Απριλίου 2024 – Ηράκλειο.

Εκδήλωση Περιφέρειας Κρήτης

Eκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση» διοργανώνει την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελλάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η Περιφέρεια Κρήτης.

Αναλυτικά

«Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση»-Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για Μαθητές, Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Η Περιφέρεια Κρήτης με αίσθημα ευθύνης προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που σε λίγες μέρες θα μπει στη διαδικασία των ενδοσχολικών αλλά και των πανελληνίων εξετάσεων, για άλλη μια φορά είναι κοντά στους μαθητές και στις οικογένειες τους. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση» την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελλάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση, με τον συντονισμό της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης, Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, θα εστιάσει στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και οι συνέπειες του.

Μπορεί η περίοδος αυτή να είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά παράλληλα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθουμε πώς να υποστηρίζουμε τα παιδιά  μας ενισχύοντάς τους τα συναισθήματα εμπιστοσύνης  και ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το άγχος αποτελεί φυσικό κίνητρο. Κάποιες φορές μας ωθεί να κάνουμε αρνητικές σκέψεις, ωστόσο είναι μια φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού  που αφενός μας κινητοποιεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και αφετέρου μας ενεργοποιεί να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις που χρειάζονται διαύγεια και προσήλωση στους στόχους μας.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Συμπληρώστε τα στοιχεία για τη βεβαίωση στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/F7WYf8uLQmNWtM617

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

17:30 Εγγραφές και Υποδοχή
18:00 Χαιρετισμοί
18:15 “Συζητώντας για το Άγχος” Εισαγωγή στην Προβληματική του Θέματος

Ελένη Μαράκη Μπελαδάκη – Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κρήτης

18:45 “Το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων….μια οικογενειακή υπόθεση”

Γιώτα Δημητροπούλου – Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης

19:15 “Και να μην έχεις Άγχος!”

Κώστας Κωνσταντίνου – Διευθυντής 2ο Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου

19:45 “Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Νέος Σύμμαχος στην Εκπαίδευση”

Φώτης Κολοκοτρώνης – Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

20:15 Ερωτήσεις – Συζήτηση με Παρουσίαση Συμπερασμάτων

Δείτε επίσης

Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα μαθητών 2023-24 ΣΤ’ τάξης Δημοτικών και Γ’ τάξης Γυμνασίων – Ελληνική PISA

Καθηκοντολόγιο ομάδων δράσης για σχολική βία και υπεύθυνων αποδεκτών αναφορών στη σχολική μονάδα 

Λειτουργία πλατφόρμας για τη σχολική βία και εκφοβισμό | Το ΦΕΚ 

Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών: Διδακτικό και εργασιακό ωράριο-Αδειες-Μεταθέσεις-Τοποθετήσεις | Οδηγός

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση