Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκδήλωση ΣΚΛΕ για το Πολυτεχνείο: Νοέμβρης 1973-2023, Κοιν. Εργασία στην προάσπιση των συνθημάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκδήλωση ΣΚΛΕ για το Πολυτεχνείο: “Νοέμβρης 1973-2023, Κοινωνική Εργασία στην προάσπιση των συνθημάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου” – Τρίτη 14 Νοεμβρίου. 

Εκδήλωση ΣΚΛΕ για το Πολυτεχνείο

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με αφορμή τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο “Νοέμβρης 1973-2023, Κοινωνική Εργασία στην προάσπιση των συνθημάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου”, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, Αθήνα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με Live streaming στη σελίδα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος για όσα άτομα δεν μπορούν να παρευρεθούν.

Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση

«Νοέμβρης 1972-2023 – Κοινωνική Εργασία στην προάσπιση των συνθημάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου»

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πα.Δ.Α., σας προσκαλούν σε εκδήλωση μνήμης και συλλογικού αναστοχασμού την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, Αθήνα.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνδέουμε τους κοινωνικούς αγώνες με το ρόλο και τη συμβολή της Κοινωνικής Εργασίας σε αυτούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκδήλωση θα εστιάσει τόσο σε ιστορικές αναφορές του Αντιδικτατορικού Αγώνα και της Κοινωνικής Εργασίας όσο και στην εφαρμογή τους στο σήμερα. Η διεθνής έκφραση των αγώνων της Κοινωνικής Εργασίας για κοινωνική δικαιοσύνη στην εκδήλωση αποτελεί η συμμετοχή εκπροσώπων του ‘Social Work History Group’ από το Πανεπιστήμιο της Χιλής, όπου θα συζητήσουν για τους κοινωνικούς αγώνες και την κοινωνική εργασία υπό το πρίσμα της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το πραξικόπημα του Πινοσέτ και την κατάλυση της δημοκρατίας στην Χιλή.

Προσκαλούνται όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες κοινωνικοί λειτουργοί, οι φοιτητές και φοιτήτριες κοινωνικής εργασίας και ενδιαφερόμενοι-ες να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Πρόγραμμα ομιλιών:

Τριανταφυλλιά Αθανασίου, Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Βασίλης Ιωακειμίδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Πα.Δ.Α.

Εκπρόσωποι του “Social Work History Group” του Πανεπιστημίου της Χιλής, Σαντιάγο

Βαγγέλης Γκιουγκής, Πρόεδρος Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ)

Μαρία Ζερβού, Κοινωνική Λειτουργός συμμετέχουσα στην κατάληψη του Πολυτεχνείου

Θοδωρής Βέλιος, Πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου ΣΔΟΚΕ, Πα.Δ.Α.

Οργανωτική Επιτροπή

Σοφία Δεδότση, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πα.Δ.Α.

Παναγιώτης Δούρος, Μέλος ΕΔΙΠ, Πα.Δ.Α.

Γιώργος Σαμπροβαλάκης, μέλος ΔΣ ΣΚΛΕ

Θανάσης Σπύρου, Αντιπρόεδρος Α΄ ΔΣ ΣΚΛΕ

Θεολόγος Χατζηπέμου, Επίκουρος Καθηγητής, Πα.Δ.Α.

Ενώνοντας την επέτειο του Πολυτεχνείου με τη δράση και τη δέσμευση της Κοινωνικής Εργασίας για κοινωνική αλλαγή και κοινωνική δικαιοσύνη, αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών και των νεκρών του Πολυτεχνείου.

*Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από τη Σελίδα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος στο facebook για όσα άτομα δεν μπορούν να παρευρεθούν δια ζώσης.

Δείτε επίσης

Ο Προσωπικός Βοηθός και τι σηματοδοτεί ο θεσμός για τη ζωή των ατόμων με αναπηρία | Αρθρο 

Επιμορφωτικά Προγράμματα ΚΕΑΤ: Εκπαίδευση και μαθητές με Αναπηρία όρασης στο σύγχρονο ελληνικό εκπ/κό πλαίσιο 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση