Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκκληση για αιμοδοσία από ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΙΜΕΓΕΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκκληση για αιμοδοσία από ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΙΜΕΓΕΕ: Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει – Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση – Να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα!

Εκκληση για αιμοδοσία

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  – Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Αθήνα 26/3/2020

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/ισσες,

Κατ αρχήν ευχόμαστε σε όλους σας και  στις οικογένειές σας υγεία και γρήγορα να γυρίσουμε στον κανονικό ρυθμό ζωής, στα σχολεία,την εργασία και τους μαθητές μας. Οι ώρες είναι κρίσιμες και αυτό που χρειάζεται είναι να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων.

Η πανδημία που βιώνουμε μας οδηγεί σε κρίση σε πολλά επίπεδα και ιδιαίτερα στο σύστημα υγείας. Μια εξ’ αυτών, είναι η κρίση στη διάθεση αίματος. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ανάγκη της κοινωνίας μας, η οποία πρέπει να υποστηριχθεί ενεργά. Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος, αναδεικνύουμε το μείζον αυτό θέμα και καλούμε όλους τους συναδέλφους, συγγενείς, φίλους και γνωστούς να κινητοποιηθούν, να προωθήσουν την παρούσα έκκληση και όσοι/ες μπορούν να δώσουν αίμα.

Σύμφωνα με μια αδρή εκτίμηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, η μείωση στη συλλογή μονάδων αίματος αγγίζει το 40%!

Η εκτέλεση της διαδικασίας πλέον προσαρμόζεται απολύτως στις οδηγίες και στους κανονισμούς. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τα νοσοκομεία και οι δήμοι διοργανώνουν εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας σε μη νοσοκομειακούς χώρους, με τακτική απολύμανση και διευρυμένα ωράρια.

Όπως μάλιστα ενημερωθήκαμε για την μετακίνησή σας θα χρησιμοποιήσετε τον κωδικό που αφορά την μετάβαση σε γιατρό. Δηλαδή: Με χρήση SMS στέλνετε στο 13033 τον κωδικό 1 ως εξής: 1 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Με χρήση της Βεβαίωσης «Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνηση Πολιτών» σημειώνετε το κουτάκι Β1.

Σας καλούμε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (https://ekea.gr/)  και να ενημερωθείτε για την κατάσταση, αλλά και για τις προσεχείς εξορμήσεις αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα. (https://ekea.gr/%ce%b4%cf%84-%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c-covid-19/)

Στην ιστοσελίδα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Bloode https://bloode.org/coronavirus/ θα βρείτε πληροφορίες για τα ακριβή σημεία αιμοδοσίας ανά τη χώρα, διευκολύνσεις για τους αιμοδότες αλλά και προσεχείς εξορμήσεις σε όλη την επικράτεια.

Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε προσεχείς αιμοδοσίες στους ιστότοπους των Δήμων σας.

Υιοθετούμε το σύνθημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας:

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει – Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση – Να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα!

 Δείτε επίσης

Πρυτανεία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Να διευρυνθεί ο μοριακός έλεγχος για τη διάγνωση του κορονοϊού
Νέες εξαιρέσεις περιορισμού κυκλοφορίας: Συμπλήρωση απόφασης | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση