Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκκληση για αιμοπετάλια για τον Δημ. Αφουξενίδη, Δ/ντη ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλ. Ορασης-Πολλ. Αναπηρίες και Γ.Γ. ΕΝΕΛΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκκληση για αιμοπετάλια για τον Δημήτρη Αφουξενίδη, που βρίσκεται στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, στην Αιματολογική Κλινική, με σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Εκκληση για αιμοπετάλια

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Δημήτρης Αφουξενίδης, νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας στην Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Ο Δημήτρης Αφουξενίδης έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια και εξ αυτού του λόγου παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να κάνουν προσφορά αιμοπεταλίων, να προσέλθουν στο αιματολογικό τμήμα του “Ευαγγελισμού” από την Τετάρτη 08 Μαίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6958838907 (Αφουξενίδης Στέφανος).

UPDATE

Η διαδικασία για τη λήψη Αιμοπεταλίων για τον Δημήτρη Αφουξενίδη | Οδηγίες 

Επισήμανση

Σχετικά με τη διαδικασία της αιμοδοσίας αιμοπεταλίων  πρέπει να τονίσουμε τα παρακάτω:

• Η αιμοπεταλιοαφαίρεση είναι μια ειδική διαδικασία αιμοδοσίας που επιτρέπει να προσφερθεί μόνο ένα στοιχείο του αίματος, τα αιμοπετάλια. Στο αίμα υπάρχει περίσσεια αιμοπεταλίων και πολλά από αυτά μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς καμιά παρενέργεια στο δότη. Τα αφαιρεθέντα αιμοπετάλια αποκαθίστανται μέσα σε λίγες μέρες.
• Η όλη διαδικασία είναι απλή, ασφαλής και μοιάζει πολύ με τη συνήθη διαδικασία της αιμοληψίας. Δεν είναι επώδυνη, όμως διαρκεί 1-2 ώρες, είναι ο απαιτητός χρόνος για να διαχωριστούν και να συλλεγούν τα αιμοπετάλια από τα άλλα στοιχεία του αίματος. Δεν υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης, δεν πέφτει ο αιματοκρίτης, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος ζάλης ή λιποθυμίας ούτε κίνδυνος σιδηροπενίας.
• Η λήψη γίνεται σχεδόν πάντα στο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ασθενής, και κατά το δυνατό λίγες ώρες πριν χορηγηθούν. Τα αιμοπετάλια δεν συντηρούνται επί πολλές ημέρες, ούτε μεταφέρονται εύκολα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Δείτε επίσης

Μαθητές με αναπηρία σε δομές γενικής και ειδικής εκπαίδευσης-Εκθετική αύξηση την τελευταία δεκαετία 

Τα προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης που θα υλοποιηθούν έως τον Δεκέμβριο του 2026 

Δημόσια Διαβούλευση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ 2024-30 

Εθνική Στρατηγική-Δικαιώματα ΑμεΑ: Συμπερίληψη στις βαθμίδες εκπ/σης-Πρώιμη παρέμβαση 

Χρόνο αναμονής αξιολόγησης μαθητών από ΚΕΔΑΣΥ έως 3 μήνες προβλέπει η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα ΑμεΑ

Δείτε επίσης

Παιδαγωγικά μέτρα αντιμετώπισης σχολικής βίας και εκφοβισμού-148 αναφορές στην πλατφόρμα stop-bullying 

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: 9 ερωτήσεις-απαντήσεις για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση