Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκλογές 2023-αποτελέσματα: Ποσοστά κομμάτων-ψήφοι και έδρες σε όλη την επικράτεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκλογές 2023-αποτελέσματα: Ποσοστά κομμάτων – ψήφοι και έδρες σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του Υπουργείου Εσωτερικών και με ενσωματωμένο το 99,59%.

Εκλογές 2023-αποτελέσματα

Οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023. Τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται ζωντανά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, για κάθε τμήμα μετά την αποστολή τους, στο Υπουργείο, από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του Υπουργείου Εσωτερικών και με ενσωματωμένο το 99,59% τα κόμματα έλαβαν:

ΝΔ: 40,79% και 146 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 20,07% και 71 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 11,46% και 41 έδρες

ΚΚΕ: 7,23% και 26 έδρες

Ελληνική Λύση: 4,45% και 16 έδρες

Νίκη: 2,92%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,89%

ΜέΡΑ25: 2,62%

Δείτε τα αποτελέσματα όπως ανακοινώνονται εδώ

Δείτε

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στις εκλογές της 21ης.05.2023-Ποιοι προβεβλημένοι υποψήφιοι δεν εκλέγονται 

Από σήμερα Δευτέρα 22.05.2023 θα έχουμε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών με την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κα Καλλιόπη Σπανού να διαβιβάζει στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής κου Κωνσταντίνου Τασούλα τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διερευνητικές εντολές

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, αφού εκ των τελικών αποτελεσμάτων διαπιστωθεί ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία (151) των εδρών στην νέας Βουλή θα εκκινήσει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα αξιοποιήσει και θα την παραδώσει χωρίς να κάνει χρήση του χρονικού περιθωρίου των τριών ημερών.

Ακολούθως η κα Σακελλαροπούλου θα παραδώσει την διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Κάθε πολιτικός αρχηγός των τριών πρώτων κομμάτων, έχει την δυνατότητα έως τρείς ημέρες να κρατήσει την διερευνητική εντολή προκειμένου να ολοκληρώσει τις σχετικές διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η εξάντληση του τριημέρου δεν είναι υποχρεωτική.

Δείτε επίσης

Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού: Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών 2023-24 

Παιδική Παχυσαρκία: Οι όροι και η διαδικασία υλοποίησης της δράσης για την αντιμετώπισή της

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση