Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκλογές ΔΟΕ 2022: 1η ΔΑΚΕ με μεγάλη πτώση-2ο ΠΑΜΕ με μεγάλη άνοδο-Μεγάλη η αποχή | Πίνακες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκλογές ΔΟΕ 2022: 1η ΔΑΚΕ με μεγάλη πτώση-2ο ΠΑΜΕ με μεγάλη άνοδο-Μεγάλη η αποχή – Οι Πίνακες των εκλογών-Σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 και 2017.

Εκλογές ΔΟΕ 2022

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στα πλαίσια της 91ης ΓΣ της ΔΟΕ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων για το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών αποτέλεσε η μεγάλη αποχή, εξαιτίας της πραγματοποίησης των Γενικών Συνελεύσεων και των Εκλογών των Συλλόγων χωρίς την καθιερωμένη άδεια συμμετοχής εντός ωραρίου στις διαδικασίες, που χορηγούσε το ΥΠΑΙΘ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΑΚΕ ΠΕ) πρώτη δύναμη με 22,6%, πλην όμως καταγράφεται μεγάλη πτώση – έχασε 7,1% – σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2019. Η ΔΑΚΕ κατέλαβε 3 έδρες στο νέο Δ.Σ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ, είναι η 2η δύναμη και η μεγάλη κερδισμένη καθότι το ποσοστό της ανήλθε στο 22%, πολύ κοντά με το ποσοστό της ΔΑΚΕ, αυξάνοντάς το κατά 6% σε σχέση με το 2019. Η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ κατέλαβε 2 έδρες στο νέο Δ.Σ.

Τρίτη δύναμη είναι η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), με 20,7%, η οποία αύξησε το ποσοστό της κατά 1,1%, σε σχέση με το 2019. Η ΔΗΣΥ κατέλαβε 2 έδρες στο νέο Δ.Σ.

Τέταρτη δύναμη με ποσοστό 16,8%, από 17% το 2019, είναι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Παρεμβάσεις κατέλαβαν 2 έδρες στο νέο Δ.Σ.

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Πέμπτη δύναμη, αυξάνοντας το ποσοστό της στο 15,1% από 13,4% που είχε το 2019. Το Αυτόνομο Δίκτυο κατέλαβε 2 έδρες στο νέο Δ.Σ.

Δείτε τους Πίνακες με τα αποτελέσματα των εκλογών 2022 σε σύγκριση με το 2019 και το 2017

Δείτε σχετικά

Αποτελέσματα εκλογών ΔΟΕ 2022: Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ με 3 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο 

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για πίνακες ειδικής αγωγής: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι 

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς 

Βουλή-Διατάξεις: Αύξηση ποσού για πρόσληψη αναπληρωτών-επιμίσθιο Συντον. εξωτερικού-εκλογές πρυτανικών αρχών 

Ερώτηση στη Βουλή για νέους πίνακες Γενικής Αγωγής, προς την Υπουργό Παιδείας

Πριν φύγετε

Αποτελέσματα εκλογών ΠΟΣΕΕΠΕΑ 2022: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση