Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκλογές ΣΚΛΕ: Θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά με την “Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ” την 25η Φεβρουαρίου 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκλογές ΣΚΛΕ: Θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά με την “Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ” την 25η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 08.00 π.μ. έως ώρα 08.00 μ.μ.

Η Ανακοίνωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΚΛΕ

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΣΚΛΕ ενημερώνει δια της παρούσας τα μέλη του ΣΚΛΕ, ότι δυνάμει της απόφασης της 50ης Συνεδρίασης της προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης του ΣΚΛΕ με ημερομηνία διεξαγωγής την 25η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 08.00 π.μ. έως ώρα 08.00 μ.μ.

Σημειώνεται,

ότι στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 55 του Νόμου 4837/2021 και του άρθρου 112 παρ. 7 του Νόμου 4488/2017 οι εκλογές θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά μέσα, με χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ».

(Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο και το απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας).

Λεπτομέρειες και οδηγίες

για τον τρόπο παροχής της ηλεκτρονικής ψήφου θα κοινοποιηθούν εγκαίρως, ενώ και κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παροχή οδηγιών ή την επίλυση τεχνικής φύσεως ζητημάτων.

Περαιτέρω σημειώνεται, ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων δύναται να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, η ίδια δε ημερομηνία είναι καταληκτική για την οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων.

Τα σχετικά έγγραφα αίτησης υποβολής υποψηφιότητας καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής των αιτήσεων υποψηφιότητας θα κοινοποιηθούν εγκαίρως, από την  Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, άμεσα μετά τη σύστασή της.

Υπενθυμίζεται,

ότι δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι διατηρούν μόνον τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του ΣΚΛΕ (άρθρο 83 παρ. 1 και 96 παρ. 1 του Νόμου 4488/2017).

Τα όργανα διοίκησης,

για τα οποία υποβάλλεται υποψηφιότητα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΛΕ, η Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή, τα Περιφερειακά Συμβούλια των Περιφερειακών Τμημάτων, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Διευκρινίζεται,

ότι δεν μπορεί να τεθεί υποψηφιότητα ταυτόχρονα για το Διοικητικό Συμβούλιο και για την Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή λόγω αδυναμίας σύμπτωσης στο ίδιο πρόσωπο της ιδιότητας ελεγκτή και ελεγχόμενου.

 Εκ της ΠΔΕ ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ.

Δείτε επίσης

Συνδικαλιστικές οργανώσεις-Μητρώο ΓΕΜΗΣΟΕ: Προσφυγές στο ΣτΕ για ακύρωση της Υ.Α. ως αντισυνταγματικής 

Επιμορφωτική εκδήλωση: Ενδοσχολικός εκφοβισμός-Πρόληψη και αντιμετώπιση-Τρίτη 18.01.2022 

1η Επιστημονική Συνάντηση Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας-Αναδυόμενες προκλήσεις σε καιρούς πανδημίας 

Κακοποίηση-παραμέληση ανηλίκων: Οδηγός για Κοινωνικούς Λειτουργούς στην Εκπαίδευση 

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση ακαδημαϊκού έτους 2022-23: Δεκτές αιτήσεις μέχρι 28/02/2022 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση