Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων-ΟΛΜΕ: Κατέθεσε Υπόμνημα με 4 προτάσεις στο ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων-ΟΛΜΕ: Κατέθεσε Υπόμνημα με 4 προτάσεις στο ΥΠΑΙΘ επί της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2022.

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων-ΟΛΜΕ

Κι ενώ οι υποψηφιότητες για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠΕΒΠ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης πρέπει να υποβληθούν, σύμφωνα με τη σχετική Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, η ΟΛΜΕ δια Υπομνήματος, το οποίο κατέθεσε στο ΥΠΑΙΘ, ζητά την εξέταση 4 προτάσεων επί της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Υπενθυμίζουμε πως με Ανακοινώσεις τους τα Δ.Σ της ΔΟΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλούν σε κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις ηλεκτρονικές εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, εκπαιδευτικούς Α/θμιας και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ αντίστοιχα.

Ακολουθεί το Υπόμνημα της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 12/10/2022

Α.Π.: 1492

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Κυρία Υπουργέ,

επαναφέρουμε το αίτημα της Ομοσπονδίας για άμεση συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και καταθέτουμε τις εξής προτάσεις προς συζήτηση:

  1. Να οριστούν κάποια σχολεία ως εκλογικά κέντρα, στα οποία θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν. Σε κάθε εκλογικό κέντρο να υπάρχει εφορευτική επιτροπή που θα διασφαλίζει την κατά μόνας ψηφοφορία σε χώρο και υπολογιστή του σχολείου.
  2. Η ψήφος να κλειδώνει και να μην επιτρέπεται η αλλαγή της στη συνέχεια.
  3. Να υπάρχουν στις εφορευτικές επιτροπές για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια, εκτός από το ορισμένο μέλος από το σωματείο, και εκπρόσωπος από κάθε παράταξη που το επιθυμεί.
  4. Να υπάρχει τεχνικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ στην κεντρική ηλεκτρονική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ειδικά κατά τη έκδοση των αποτελεσμάτων.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας.

Δείτε σχετικά 

Ανακοινοποίηση Εγκυκλίου εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022 

ΔΟΕ-εκλογές αιρετών 2022: Καλεί σε κατάθεση υποψηφιοτήτων για ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ 

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-εκλογές αιρετών 2022: Συμμετέχει στη διαδικασία και καλεί σε κατάθεση υποψηφιοτήτων τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ 

ΣΥΝΕΚ-εκλογές αιρετών 2022: Η αποχή θα ευνοήσει τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ σε αυτή τη συγκυρία

ΑΣΕ και Παρεμβάσεις ΠΕ κατά της διεξαγωγής ηλεκτρονικών εκλογών ανάδειξης αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση