Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκλογική άδεια: Πόσες ημέρες δικαιούνται όσοι μετακινηθούν για να ψηφίσουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Εκλογική άδεια: Πόσες ημέρες δικαιούνται όσοι μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα. Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθ. 106 του Π.Δ. 26/2012 και την παρ. 1 του άρθ. 50 του Υπαλλ. Κώδικα 

Εκλογική άδεια: Πόσες ημέρες δικαιούνται όσοι μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 106 του Π.Δ. 26/2012 και την παράγραφο 1 του άρθρου 50 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, όπως ισχύει):

Για όσους Δημοσίους Υπαλλήλους εργάζονται πέντε ημέρες την εβδομάδα, χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Συγκεκριμένα

Μια (1) εργάσιμη ημέρα για όσους μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200- 400 χιλιομέτρων.
Δύο (2) εργάσιμες ημέρες για όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς και με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
Τρεις (3) εργάσιμες ημέρες κατ ανώτατο, για όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση. Ο αριθμός των ημερών αδείας εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Για όσους Δημοσίους Υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Συγκεκριμένα

Μια (1) εργάσιμη ημέρα για όσους μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100- 200 χιλιομέτρων.
Δύο (2) εργάσιμες ημέρες για όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201 – 400 χιλιομέτρων.
Τρεις (3) εργάσιμες ημέρες για όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους
Τρεις (3) εργάσιμες ημέρες κατ ανώτατο, για όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση. Ο αριθμός των ημερών αδείας εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Δείτε ολόκληρη την Εγκύκλιο

Κώστας Λολίτσας
Κώστας Λολίτσας
Δείτε ακόμη

Αναστολή προσλήψεων – υπηρεσιακών μεταβολών – χορήγησης αδειών – Διευκολύνσεις για εκλογές | Εγκύκλιος

Eξαίρεση Προκηρύξεων: Η Επιτροπή του ΣτΕ ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση