Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Προσοχή στον Αυτισμό (ΕΕΠΑ): Ερωτηματολόγιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Προσοχή στον Αυτισμό (ΕΕΠΑ): Πρόγραμμα Erasmus+ – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Ερωτηματολόγιο για τις αντιλήψεις των εκπαιδευτικών.

Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Προσοχή στον Αυτισμό

Ενημερωτικό Σημείωμα

Είστε δάσκαλος γενικής και ειδικής αγωγής ή ειδικός ψυχικής υγείας και έχετε δουλέψει με παιδιά με αυτισμό;

Εάν, ναι,  θα σας ζητούσαμε  να διαθέσετε 10 λεπτά από το χρόνο σας  για να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο που αφορά την Προσοχή στον αυτισμό.

Τα Πειραματικά σχολεία της Ραλλείου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από την Ελλάδα και άλλα τρία σχολεία από Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ισραήλ συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Προσοχή στον Αυτισμό (ΕΕΠΑ)» με σκοπό να εμπλουτίσουν με νέες δεξιότητες και πρακτικές τους εκπαιδευτικούς  και τους ειδικούς ψυχικής υγείας.

Τα αποτελέσματα της διακρατικής αυτής έρευνας  θα βοηθήσουν στην δημιουργία του κατάλληλου υλικού για την  υποστήριξη των παιδιών με αυτισμό στην κανονική τάξη, στο πλαίσιο της ένταξής  τους.

Εάν το βρίσκετε ενδιαφέρον και χρήσιμο, παρακαλώ προωθήστε το σε συναδέλφους σας.

Δείτε αναλυτικά

Ερωτηματολόγιο για τις αντιλήψεις των εκπαιδευτικών σχετικά με την προσοχή στον αυτισμό (ΕΑΕΠΑ)

Αγαπητέ συνάδελφε/ Αγαπητή συναδέλφισσα,

Το ακόλουθο ερωτηματολόγιο αποτελεί μέρος της διαδικασίας συλλογής δεδομένων για ένα ερευνητικό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Προσοχή στον Αυτισμό (ΕΕΠΑ)».

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχουν οργανισμοί από τέσσερις χώρες: το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι οργανισμοί περιλαμβάνουν σχολεία, πανεπιστήμια και έναν οργανισμό εκπαίδευσης εκπαιδευτικών.

Το συντονισμό του έργου έχει το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ τη συλλογή δεδομένων και την ανάλυση των ερωτηματολογίων για την Ελλάδα έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του ερευνητικού έργου;

Το ΕAΕΠΑ στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σχετικά με τις δεξιότητες προσοχής στο φάσμα του αυτισμού για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και στην παροχή σχετικών, χωρίς χρέωση, υλικών στις τέσσερις συμμετέχουσες χώρες.

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μάθουμε σχετικά με τις τρέχουσες πρακτικές αξιολόγησης και εξάσκησης των δεξιοτήτων προσοχής στα παιδιά με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού στα σχολεία.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

Το πρώτο στάδιο του έργου είναι η συλλογή ερευνητικών δεδομένων για τις δεξιότητες της προσοχής στον αυτισμό, το οποίο περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου από τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης.

Για να μπορέσετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, θα πρέπει κατά την τρέχουσα χρονιά:

• να ζείτε και να εργάζεστε στην Ελλάδα,

• να εργάζεστε με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών,

• να έχετε εργαστεί με τουλάχιστον ένα παιδί με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού κατά τη διάρκεια της καριέρας σας.

Τι γίνεται με την εμπιστευτικότητα;

Το ερωτηματολόγιο είναι εντελώς ανώνυμο και έχετε το δικαίωμα να αποσυρθείτε οποιαδήποτε στιγμή, ενώ το συμπληρώνετε. Μετά την υποβολή, όλα τα ερωτηματολόγια θα λάβουν κωδικούς, το οποίο σημαίνει ότι κανείς δε θα είναι σε θέση να εντοπίσει ατομικές απαντήσεις.

Θα έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πρόσβαση στα ευρήματα της έρευνας, ακόμη και αν αποσυρθείτε, επικοινωνώντας με την επιστημονικά υπεύθυνη καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής κα Αλευριάδου, στo alevriadou@uowm.gr

Πότε μπορώ να συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο;

Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουνίου 2020 και μπορεί να συμπληρωθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Όταν συμπληρώνετε το ερωτηματολόγιο, θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις, απλά μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία και γνώσεις.

Τι περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο;

Το ερωτηματολόγιο ξεκινά με μερικές δημογραφικές πληροφορίες για τον εαυτό σας (π.χ. τρέχουσα θέση, διδακτική εμπειρία σε παιδιά με ή χωρίς διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού) και στη συνέχεια διερευνά τις απόψεις, τις γνώσεις και την εμπειρία σας στην προσοχή και στον αυτισμό. Θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά για να το ολοκληρώσετε.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, παρακαλώ επικοινωνήστε με την επιστημονικά υπεύθυνη καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής κα Αλευριάδου, στo alevriadou@uowm.gr

Το Ερωτηματολόγιο
 https://bham.qualtrics.com/jfe/form/SV_6Eauu0xSrfK8ErX
Δωρεάν ημερίδα: Ψηφιακός Μετασχηματισμός Και Ψηφιακές Ικανότητες Στελεχών Εξυπνων Πόλεων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση