Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαίδευση χρήσης μάσκας σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές: Οδηγίες σε Ειδικά σχολεία-ΚΕΣΥ-Συντονιστές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαίδευση χρήσης μάσκας σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές: Οδηγίες σε Ειδικά σχολεία-ΚΕΣΥ και Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου ΕΑΕ, από το ΥΠΑΙΘ.

Εκπαίδευση χρήσης μάσκας

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη ενημέρωσε πως θα διατεθεί στο σύνολο των Ειδικών σχολείων της χώρας, στα ΚΕΣΥ και στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου ΕΑΕ και ενταξιακής εκπαίδευσης, εγχειρίδιο οδηγιών με τίτλο “Panda με μάσκα, εκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές στην χρήση προστατευτικής μάσκας”.

Το εγχειρίδιο οδηγιών επιμελήθηκε η κα Λωρέττα Θωμαΐδου-Ηλιοδρομίτη, καθηγήτρια αναπτυξιακής παιδιατρικής της Β´παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων και η ομάδα της.

____________________

Αναλυτικά η ενημέρωση της κας Σοφίας Ζαχαράκη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Λωρέττα Θωμαΐδου-Ηλιοδρομίτη, καθηγήτρια αναπτυξιακής παιδιατρικής της Β´παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων.

Το εγχειρίδιο οδηγιών με τίτλο «Panda με μάσκα, εκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές στην χρήση προστατευτικής μάσκας»

που εκπόνησε η ίδια και η ομάδα ειδικών επιστημόνων και συνεργατών της θα διατεθεί δωρεάν σε 580 αντίτυπα που προσφέρει στο σύνολο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο προσωπικό των κέντρων εκπαιδευτικής και συμβουλευτικής υποστήριξης (ΚΕΣΥ) καθώς και στους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης!

Ευχαριστώ πολύ

όσους συνέβαλαν στην επίσπευση της έγκρισης του εγχειριδίου καθώς και στις διαδικασίες διανομής σε όλα τα σχολεία.

Ένα εγχειρίδιο

που θα στηρίξει πολύπλευρα των έργο των εκπαιδευτικών μας και του ειδικού προσωπικού για την εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών με αναπτυξιακές διαταραχές στην χρήση προστατευτικής μάσκας. Την ευχαριστούμε κι ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο της.

Δείτε σχετικά

Χρήση μάσκας μαθητών/τριών ειδικών σχολείων: Διευκρινιστικές οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ
Οδηγίες χρήσης μάσκας και τήρησης κοινωνικής απόστασης, από τον Συντονιστή ΕΑΕΕ Κων/νο Ντίνα

Δείτε επίσης

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Νέες οδηγίες ΕΟΔΥ για Δημοτικά για λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19)

 Πριν φύγετε

Σαρηγιάννης-σχολεία: Πρέπει να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου
Προσωπικό ειδικής αγωγής: Καταβολή 13ου μισθού προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση