Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαιδευτές Ενηλίκων: Απλήρωτοι, όχι λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά λόγω διαφορετικής ερμηνείας μιας ΚΥΑ !

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευτές Ενηλίκων: Απλήρωτοι παραμένουν από τον ΕΟΠΠΕΠ μετά από 10 περίπου μήνες όχι λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά λόγω  διαφορετικής ερμηνείας από την πλευρά του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και του ΕΟΠΠΕΠ, μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης!!!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη Επιστολή Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Απλήρωτοι Αξιολογητές Εκπαιδευτών Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ

Ο ΕΟΠΠΕΠ  είναι ο  ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ  εποπτευόμενος φορέας από το Υπ. Παιδείας (eoppep.gr)

Τον περασμένο Μάιο διενεργήθηκαν εξετάσεις πιστοποίησης (νέων) εκπαιδευτών ενηλίκων, όπως συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πιστοποίησης χρησιμοποιήθηκαν επιστήμονες ως  συνεργάτες – αξιολογητές  της μικροδιδασκαλιας και της διόρθωσης των γραπτών από το μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ.

Η συνήθης πρακτική πληρωμής των εκατοντάδων   εμπλεκομένων αξιολογητών  με τις ετήσιες αυτές αξιολογήσεις- πιστοποιήσεις, είναι μετά την παρέλευση 3-4 μηνών.

Ειδικά όμως φέτος η πληρωμή δεν έχει γίνει μετά από 10 περίπου μήνες, όχι λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά λόγω  διαφορετικής ερμηνείας από την πλευρά του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και του ΕΟΠΠΕΠ, μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης!

Συγκεκριμένα  η πλευρά του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ισχυρίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κα. Γιαννακοπόυλου, (την οποία έχει τοποθετήσει το Υπ. Παιδείας)  μπορεί να μας πληρώσει με την ισχύουσα ΚΥΑ, ενώ η πλευρά του ΕΟΠΠΕΠ, ισχυρίζεται ότι χρειάζεται μια τροπολογία σε νόμο.

Έτσι ενώ τα λεφτά υπάρχουν(με βάση την πληροφόρηση από τον ΕΟΠΠΕΠ) συμβαίνουν τα εξής παράδοξα:

1) Οι εμπλεκόμενοι της προηγούμενης αξιολόγησης δεν μπορούν να πληρωθούν.

2) Οι  νέοι εκπαιδευτές που περιμένουν (πέρυσι ήταν περίπου 3.500 πανελλαδικά), όπως κάθε χρόνο να πιστοποιηθούν με τη γνωστή διαδικασία αξιολόγησης ακούν, ως αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης, ότι «διαδικασίες πιστοποίησης φέτος μάλλον δε θα πραγματοποιηθούν ή θα πραγματοποιηθούν πολύ αργά», με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορέσουν να κάνουν αίτηση ως εκπαιδευτές στα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία η πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Σε αυτό το «θέατρο του παραλόγου» εμπλέκονται κι όλοι συνάδελφοι εκπαιδευτές ενηλίκων των δημοσίων ΙΕΚ, που πιστοποιούν απόφοιτους επαγγελματικής κατάρτισης και αποδίδουν ειδικότητα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ  ΕΟΠΠΕΠ

Δείτε επίσης

Αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση