Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαιδευτικοί-εμβόλιο: Από σήμερα μπορούν να κλείσουν ραντεβού ανεξαρτήτως ηλικίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευτικοί-εμβόλιο: Από σήμερα μπορούν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού χωρίς ηλικιακή προτεραιοποίηση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Εκπαιδευτικοί-εμβόλιο

Από σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 εκκινεί η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Αυτό σημαίνει πως η πλατφόρμα του εμβολιασμού είναι διαθέσιμη για όλους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς ηλικιακή προτεραιοποίηση, οπότε ανεξαρτήτως ηλικίας δύνανται να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού ΕΔΩ
Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΣΥ

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στα ΚΕΣΥ και το αν δύνανται να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού από σήμερα Τετάρτη 21.04, τα μηνύματα που δεχόμεθα είναι θετικά, δηλαδή αρκετοί εργαζόμενοι στα ΚΕΣΥ, μπόρεσαν και έκλεισαν ήδη ραντεβού.

_________________

Σχετικά με την έναρξη των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

“Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για όσους εκπαιδευτικούς μας δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο είναι καθοριστική για την περαιτέρω προστασία της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς”.

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr ήδη έχει ανοίξει για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, και από σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου μαζί με τους εκπαιδευτικούς μπορούν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού και τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 55-59.

Το προσεχές Σάββατο 24 Απριλίου 2021 σειρά παίρνει και η ηλικιακή ομάδα 50-54.

Αναφορικά με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test)

Οι ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού που δικαιούνται δωρεάν self-test, θα πρέπει να παραλάβουν το τελευταίο τεστ ως και σήμερα Τετάρτη 21.04, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22.04.2021.

Κι αυτό γιατί

τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), οι Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23.04.2021.

Δείτε επίσης

Εμβολιασμός πολιτών με νοσήματα αυξημένου κινδύνου από 16.04: Κατάλογος νοσημάτων
Τελευταίο self test πριν τις διακοπές του Πάσχα την Πέμπτη 22.04-Παραλαβή από τα Φαρμακεία έως και την Τετάρτη 21.04
Νέο ΦΕΚ-κορονοϊός: Τι ισχύει από 19 έως 26.04-Μέτρα προστασίας ανά επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης
Δημόσιο-Εφαρμογή υποχρεωτικού self test σε υπαλλήλους-Περικοπή αποδοχών όταν δεν γίνεται | ΦΕΚ

Δείτε ακόμη

Παράταση σχολικού έτους έως 11 Ιουνίου-Πανελλαδικές αμέσως μετά-Τι θα γίνει με τις προαγωγικές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση