Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών: Να τους διατεθούν δωρεάν self-tests-Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών: Να τους διατεθούν δωρεάν self-tests – Αναφορά στη Βουλή επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων από την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Μερόπη Τσούφη.

Εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών

Τη διάθεση δωρεάν self-tests και στους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών ζητά η κα Μερόπη Τζούφη από το Υπουργείο Παιδείας, καταθέτοντας ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων.

Όπως τονίζει

η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το Υπουργείο Παιδείας δεν προέβλεψε τη δωρεάν χορήγηση self-tests στους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων/κέντρων ξένων γλωσσών. Ως αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν τη σχετική δαπάνη με δικά τους έξοδα.

Στο πλαίσιο αυτό,

η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως να μεριμνήσει άμεσα, συμπεριλαμβάνοντας τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων/κέντρων ξένων γλωσσών στη δωρεάν χορήγηση self-tests.

______________

Η επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων

Αρ. Πρωτ. 3594

Ιωάννινα 10/01/2022

Σύλλογος Palso

Ιωαννίνων Ριζάρη 50 45221 Ιωάννινα Τηλ.: 2651033813 Φαξ: 2651036001 Email: palsoioan@yahoo.gr

Αξιότιμες /-οι Κυρίες, Κύριοι

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης αρχίζουν σήμερα 10/01 την λειτουργία τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ κάποια έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα προετοιμασίας των τμημάτων εξετάσεων.

Στους χώρους αυτούς συναθροίζεται κάθε απόγευμα αρκετά μεγάλος αριθμός μαθητών – ακολουθώντας πάντοτε αυστηρά και πιστά τους κανόνες υγιεινής και Πρωτοκόλλου.

Για την πραγματική προστασία λοιπόν της μαθητικής κοινότητας , θα έπρεπε να είναι αυτονόητο το ότι θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ η χορήγηση self – test και για τους εκπαιδευτικούς στις συγκεκριμένες δομές, κατηγορία εργαζομένων που, δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, έμεινε εκτός των μέτρων που ελήφθησαν μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο κορύφωσης της πανδημίας και των μεταλλάξεων, αφού οι εκπαιδευτικοί των Κ.Ξ.Γ. και Φροντιστηρίων Μ.Ε. , υποχρεούνται να πληρώνουν μόνοι τους τα self-test για όσο καιρό (!) αυτά τα απαραίτητα μέτρα λειτουργίας των εκπ/κών δομών διαρκέσουν.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι οι συνάδελφοι των Φροντιστηρίων και των ΚΞΓ είναι ένας κλάδος που πλήττεται μακροχρόνια από την παράνομη «μαύρη» διδασκαλία και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω επιβαρύνσεις στο εισόδημά τους.

Παρακαλούμε να στηρίξετε το αίτημά μας και να παρέμβετε με όποιο τρόπο ζητώντας άμεσα να συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί στις ιδιωτικές συγκεκριμένες δομές στη δυνατότητα δωρεάν χορήγησης self-test.

Με εκτίμηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρία Χαραλάμπους                 Τσιούρη Τόλη Ευαγγελία

Δείτε επίσης

Συζήτηση στη Βουλή για πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης-κενά Σχολικών Νοσηλευτών-κενά ενόψει Πανελλαδικών 

Υποστελέχωση ειδικών σχολείων Καλαμάτας-Φιλιατρών | Ερώτηση στη Βουλή 

ΟΛΤΕΕ-άνοιγμα σχολείων: Επισημάνσεις και εκκλήσεις-Αναφορά στη Βουλή

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για άδεια ειδικού σκοπού: Για γονείς με παιδιά θετικά στον covid

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση