Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαιδευτικοί-μόνιμοι διορισμοί 1ΓΕ-2ΓΕ: “Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις”-Επιστολή στο Υπουργείο | Ψήφισμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευτικοί-μόνιμοι διορισμοί 1ΓΕ-2ΓΕ: Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις-Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων-Ψήφισμα.

Εκπαιδευτικοί-μόνιμοι διορισμοί 1ΓΕ-2ΓΕ

Επιστολή σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς των των Προκηρύξεων 1ΓΕ και 2ΓΕ απέστειλαν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ζητώντας να τους απαντηθούν καίρια ερωτήματα σχετικά με τους επικείμενους διορισμούς, την κατανομή και άλλα σχετικά θέματα.

Η επιστολή έρχεται μετά την αποτύπωση των τοποθετήσεων του ΥΠΑΙΘ επί του θέματος, αλλά και στον απόηχο των συναντήσεων της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Οι εκπαιδευτικοί απευθύνουν στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ 3 ερωτήματα:

1. Αν θα υλοποιηθεί φέτος το σύνολο των διορισμών (10.500).

2. Αν θα δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για όλες τις κοινές ειδικότητες στην Α/θμια πριν την κατανομή των θέσεων.

3. Αν οι διορισμοί πραγματοποιηθούν τμηματικά (5.250 + 5.250), θα έχει προβλεφθεί η εξασφάλιση στους υποψηφίους του συνόλου της κατανομής, η δυνατότητα να δηλώσουν περιοχές κάνοντας ανάληψη υπηρεσίας την επόμενη χρονιά και τη ρύθμιση ώστε ήδη διορισμένοι στην ειδική αγωγή (1ΕΑ,2ΕΑ,3ΕΑ,4ΕΑ,5ΕΑ) να μην έχουν το δικαίωμα εκ νέου διεκδίκησης θέσεων γενικής;

Ψήφισμα

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί παραθέτουν σύνδεσμο (δείτε ακολούθως) με σχετικό διαδικτυακό ψήφισμα, το οποίο διεξάγεται αυτή την περίοδο.

_______________

Εκπαιδευτικοί-μόνιμοι διορισμοί 1ΓΕ-2ΓΕ
Η επιστολή

Κυρία υπουργέ,

κυρία υφυπουργέ,

κύριε γενικέ γραμματέα,

Μετά από 12 και πλέον χρόνια περιμένουμε τους πολυπόθητους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση έπειτα από τους ήδη πραγματοποιηθέντες στην ειδική αγωγή.

Η φετινή χρονιά απέδειξε περίτρανα τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία μας. Σας θυμίζουμε τους 45.000 και πλέον ενεργούς αναπληρωτές.

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε στα τέλη Δεκεμβρίου την ομιλία σας στη βουλή στη συζήτηση του προϋπολογισμού να τονίζετε την καινοτομία της εγγραφής σε αυτόν 10.500 μόνιμων διορισμών μέσα στο 2021.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν όλες σας οι συνεντεύξεις και δηλώσεις μέχρι το Πάσχα.

Στα θετικά επίσης πιστώνουμε το γεγονός ότι

πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες – και μάλιστα εγκαίρως – μεταθέσεις αφού είχαν ήδη συμπεριληφθεί στα κενά των μεταθέσεων αυτά των παραιτήσεων. Οι 8.000 φετινές συνταξιοδοτήσεις καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που θα βρεθεί μπροστά σας από την υποστελέχωση των σχολείων τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Παράλληλα,

το προηγούμενο διάστημα δεχτήκατε πλήθος επιστολών – διαμαρτυριών από συλλόγους ειδικοτήτων της Α/θμιας εκπαίδευσης (πληροφορικούς, εικαστικούς, θεατρολόγους, μουσικούς, ξενόγλωσσους, γυμναστές) οι οποίοι ζητούν τη σύσταση οργανικών θέσεων ώστε τα κενά που παρουσιάζονται και προφανώς στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι κατανομές να είναι ορθά και να οδηγήσουν σε δίκαιη και αναλογική κατανομή – ποσόστωση κάλυψης.

Ερχόμενοι στο σήμερα,

την Μ. Πέμπτη είχατε συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, μια συνάντηση που ο κόσμος της αναπλήρωσης περίμενε με ανυπομονησία θέλοντας να ακούσει ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτει εδώ και καιρό.

Δυστυχώς όμως, έναντι αυτών πήραμε μισόλογα, γενικεύσεις, αοριστίες και διφορούμενες ανακοινώσεις. Ούτε καν κάποιο επίσημο δελτίο τύπου από το υπουργείο.

Θεωρούμε χρέος της πολιτείας να προβεί στην πραγματοποίηση του συνόλου των διορισμών φέτος όπως έχετε αναφέρει πολλάκις.

Οφείλετε να προχωρήσετε στη σύσταση των αναγκαίων οργανικών

όλων των ειδικοτήτων όπου χρειάζεται και να δημοσιοποιήσετε άμεσα τόσο την κατανομή για το σύνολο των διορισμών όσο και τα οργανικά κενά επί των οποίων αυτή έχει πραγματοποιηθεί.

Τέλος, επειδή στους μαθητές μας απαντάμε κοιτώντας τους στα μάτια με κάθε σεβασμό, ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές,

σας ρωτάμε και εμείς:

1. Έχετε σκοπό να υλοποιήσετε φέτος το σύνολο των διορισμών (10.500) όπως είχατε εξαγγείλει πριν μερικούς μήνες;

2. Θα δημιουργήσετε οργανικές θέσεις για όλες τις κοινές ειδικότητες στην Α/θμια πριν την κατανομή των θέσεων;

3. Στην περίπτωση (το απευχόμαστε) που οι διορισμοί πραγματοποιηθούν τμηματικά (5.250 + 5.250), έχετε προβλέψει να εξασφαλίσετε στους υποψηφίους τουλάχιστον το σύνολο της κατανομής, τη δυνατότητα να δηλώσουν περιοχές κάνοντας ανάληψη υπηρεσίας την επόμενη χρονιά και τη ρύθμιση ώστε ήδη διορισμένοι στην ειδική αγωγή (1ΕΑ,2ΕΑ,3ΕΑ,4ΕΑ,5ΕΑ) να μην έχουν το δικαίωμα εκ νέου διεκδίκησης θέσεων γενικής;

Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις κοιτώντας μας στα μάτια και κατανοώντας την αγωνία μας.

Με εκτίμηση.

Ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών

_______________

Το Ψήφισμα
Δείτε τον σύνδεσμο με το διαδικτυακό ψήφισμα “1ΓΕ & 2ΓΕ καλούν υπουργείο – SOS” από εδώ: https://www.openpetition.eu/gr/petition/online/1ge-2ge-kaloun-ypourgeio-sos

Δείτε σχετικά

Διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής: Εντός Ιουνίου οι Πίνακες-Δεν έχει αποφασισθεί η κατανομή
Ζέττα Μακρή-Μόνιμοι διορισμοί: Επίκειται απόφαση καθορισμού αριθμού κενών θέσεων εκπαιδευτικών
Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας
ΠΑΣΑΔ-Ενημέρωση: Ειδικές συμβάσεις-ΑΣΕΠ-Διορισμοί-Κατανομή-Αιρετοί

Πριν φύγετε

Παράταση σχολικού έτους και για τα ειδικά σχολεία: Τι δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή
Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς
Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση