Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαιδευτικοί ΠΕ78 – Νομικοί: Αποκλείονται από το να θέσουν αίτημα για Δικαστικοί Αντιπρόσωποι;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευτικοί ΠΕ78 – Νομικοί: Αποκλείονται από το να θέσουν αίτημα για Δικαστικοί Αντιπρόσωποι; Αναμένουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί ΠΕ78 – Νομικοί: Αποκλείονται από το να θέσουν αίτημα για Δικαστικοί Αντιπρόσωποι;

Οπως πληροφορούμεθα:

Από τη Διεύθυνση Εκλογών της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών απεστάλη έγγραφο, μεταξύ άλλων και στο Υπουργείο Παιδείας, του οποίου η Διεύθυνση Ανθρώπνου Δυναμικού Γενικών Γραμματειών, της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, το κοινοποίησε στις ΠΔΕ της χώρας.

Με το έγγραφο ζητείται από τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ78 που έχουν τα νόμιμα προσόντα (Πτυχίο Νομικής Σχολής – Τμήμα Νομικό), να δηλώσουν αν επιθυμούν να διοριστούν Δικαστικοί Αντιπρόσωποι στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Ομως, αιτήματα συναδέλφων να ορισθούν Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, όπως μας πληροφόρησαν και μένει να επιβεβαιωθεί, διαγράφονται και δεν αποστέλονται από τους αρμοδίους με το αιτιολογικό πως οι εκπαιδευτικοί είναι Λειτουργοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι για να έχουν αυτό το δικαίωμα αίτησης!

Ευελπιστούμε πως δεν ευσταθεί μια τέτοια δικαιολογία για την απόρριψη των αιτημάτων των συναδέλφων.

Δείτε επίσης:

Αδειες εκλογών: Πόσες ημέρες δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι (και εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ)

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση