Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΠΕ): Μην τολμήσετε να νομοθετήσετε το πισωγύρισμα που ονειρεύεστε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΠΕ): Μην τολμήσετε να νομοθετήσετε το πισωγύρισμα που ονειρεύεστε – Ανακοίνωση του Συλλόγου.

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΠΕ)

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ

16-4-2020

Αφού η κυβέρνηση – Υπουργείο Παιδείας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κι «έκτακτα» νομοσχέδια παραβίασαν το άρθρο 3 του Π.Δ. 79/2017, δίνοντας  τη δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και αφού έκαναν κωλοτούμπα μη παρέχοντας τελικά τον  αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό στους μαθητές, στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς επιλέγοντας  να πετάξουν τη δική τους  ευθύνη και υποχρέωση ως μπαλάκι στους δήμους, ώστε  αυτοί να  «δουν» τις …ανάγκες και να τις καλύψουν  από τα «περισσεύματα» των ελλειμματικών ταμείων των σχολικών επιτροπών,

συνεχίζουν σαν τους κλέφτες στα μουλωχτά:

Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2019 ότι θα καταθέσει τη θέση της για την Εκπαίδευση σε νομοσχέδιο- επαναφορά σε νομοθετικά πλαίσια και πρακτικές απολύσεων εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολείων και με τον φόβο ως κλίμα στα σχολεία με το περίφημο Π.Δ. 152.

Πέρασαν πολλοί μήνες από τότε και ξαφνικά θυμήθηκαν εν μέσω πανδημίας το νομοσχέδιό τους.

Να πιστέψουμε ότι είναι ξεχασιάρηδες στο ΥΠΑΙΘ;  Ή να υποθέσουμε ότι συνειδητοποιούν πως οι νεοφιλελεύθερες αντιεκπαιδευτικές τους πολιτικές μόνο στα μουλωχτά και σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης μπορούν να περάσουν;

Η ΕΡΑ και το εκπαιδευτικό κίνημα μία απάντηση έχουν να δώσουν σε αυτή την ξαφνική πρεμούρα της Κυβέρνησης:

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ

Να νομοθετήσετε το πισωγύρισμα που ονειρεύεστε

και μάλιστα σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης

Δεν θα επιτρέψουμε η Δημοκρατία, τα δικαιώματα και  οι ζωές μας να μπουν  σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ από κανέναν … ‘’ιό’’.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίζετε στα… Π.Δ 152.

Δεν θα επιτρέψουμε να φέρετε πάλι τον φόβο και την ανασφάλεια του 2012-14 στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς.

Αντίτο δημόσιο χρήμα να το διασπαθίζετε στην«εκπΈδευσήσας» των  «ΣκοιλΕλικικού», «Μέτζη του νέουκτη»,  και του «Λοιμώχθηκαν»,να ικανοποιήσετε ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τώρα, με όλους τους αναγκαίους διορισμούς και να προχωρήσετε σε γενναίο πρόγραμμα παροχής τεχνολογικού εξοπλισμού στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και στα σχολεία.

ΤΟ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ «ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΙΜΩΤΡΟ»

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Δείτε σχετικά

Διαβούλευση νομοσχεδίου “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις” έως Τετάρτη 6 Μαΐου 2020
Διατάξεις θεμάτων διορισμού-πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση