Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαιδευτικοί-εισφορά αλληλεγγύης: Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί από την κατάργησή της | Πίνακας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευτικοί-εισφορά αλληλεγγύης: Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί από την κατάργησή της-Ενημερωτικό σημείωμα του εκπαιδευτικού Πάνου Ντούλα.

Στην εξαγγελθείσα κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για τους δημόσιους υπάλληλους – αφορά και στους εκπαιδευτικούς – το έτος 2023, αναφέρεται το ενημερωτικό σημείωμα του Πάνου Ντούλα, Καθηγητή Αγγλικής και Κοινωνικών Επιστημών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου και Αντιπροέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό,

ο οποίος παραθέτει και σχετικό Πίνακα, για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα είναι πενιχρές, της τάξης των λίγων ευρώ κάθε μήνα.

Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα
“Ανθρακες” ο θησαυρός των φοροαπαλλαγών

Του Πάνου Ντούλα, Καθηγητή Αγγλικής και Κοινωνικών Επιστημών, Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου, Αντιπρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Κόρινθος, 13/02/2022

Πριν από μερικές ημέρες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε φοροαπαλλαγές για τους δημόσιους υπαλλήλους από το …2023. Οι μειώσεις στον φόρο μας υποτίθεται ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του τωρινού κύματος ακρίβειας και στη στήριξη των εισοδημάτων.

Πόσες ήταν αυτές; Τι ακριβώς θα κερδίσουμε; Για την πλειοψηφία των συναδέλφων, θα είναι πενιχρές, της τάξης των λίγων ευρώ κάθε μήνα.

Ο Πίνακας με τα ποσά που θα κερδίσουμε σε …έναν χρόνο από τώρα κάθε μήνα εδώ:

Όπως βλέπουμε,

τα ποσά είναι πολύ μικρά για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας το οποίο υπολογίζεται ότι έχει ήδη διαβρώσει το 5-10% του εισοδήματός μας. Με άλλα λόγια, για τα 50-100 ευρώ κάθε μήνα που χάνουμε σε αγοραστική αξία φέτος, θα κερδίσουμε του χρόνου 0-15 ευρώ τον μήνα (πχ ο γράφων με 15 χρόνια υπηρεσίας και μεταπτυχιακό θα κερδίσει 4 ευρώ τον μήνα!), με τους πιο νέους και χαμηλόμισθους μάλιστα να μην κερδίζουν απολύτως τίποτε.

«Άνθρακες» ο θησαυρός των φοροαπαλλαγών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε επίσης

Η αναγκαιότητα των ειδικών σχολείων | Επιστολή 

ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου: Συζήτηση στη Βουλή, Δευτέρα 14.02, για κατεπείγοντα προβλήματα σχολικής στέγασης 

Πρόσβαση AμεΑ στην υγεία και το Ψήφισμα 148 του ΠΟΥ-Tου Γ. Σταμάτη, Γεν. Γραμματέα Κοιν. Αλληλεγγύης 

Ενταξη σε Ειδική Κατηγορία Εκπαιδευτικών ΑμεΑ, με δικαίωμα μετάθεσης-απόσπασης-Ερώτηση στη Βουλή 

Διαξιφισμοί Ζέττας Μακρή και Κρίτωνα Αρσένη για τον χαρακτηρισμό “τρανς” σε μαθητή, στα πλαίσια Επίκαιρης Ερώτησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση