Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπαιδευτικοί χάνουν τον διορισμό τους για 3 ημέρες-Δεν συμπληρώνεται η διετία υπηρέτησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπαιδευτικοί χάνουν τον διορισμό τους για 3 ημέρες-Δεν συμπληρώνεται η διετία υπηρέτησης, παρόλο που εργάζονται κανονικά από την αρχή της χρονιάς – Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ρόζα Ιμβριώτη” – Χρειάζεται Διάταξη-Τροπολογία.

Εκπαιδευτικοί χάνουν τον διορισμό τους για 3 ημέρες

Σύμφωνα με τον νόμο 4589/2019 αναγνωρίζεται δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία από την ιδιωτική εκπαίδευση, μόνον εφόσον έχουν υπηρετήσει στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές για τουλάχιστον 2 «πλήρη διδακτικά έτη», όπου «πλήρες» διδακτικό έτος ορίζεται για τη Δευτεροβάθμια οι 10 μήνες και για την Πρωτοβάθμια οι 9 μήνες και 21 ημέρες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω με Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» επισημαίνεται ότι για 3 ημέρες δεν συμπληρώνεται η διετία, παρόλο που εργάζονται κανονικά από την αρχή της χρονιάς εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος σχολικού έτους και η Απόφαση των προσλήψεων ανακοινώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, αντί να ανακοινωθεί έστω την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει να προσμετράται η προϋπηρεσία τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αφαίρεση των πολύτιμων ημερών προϋπηρεσίας και σύμφωνα με τον Σύλλογο σ αυτή την κατηγορία των εκπαιδευτικών φαίνεται να μπαίνει φρένο στο δικαίωμα του διορισμού τους, καθώς, όχι με δική τους προφανώς ευθύνη, για 3 ημέρες δεν συμπληρώνεται η πολυπόθητη διετία τη στιγμή όμως που εργάζονται κανονικά από την αρχή της χρονιάς!

Τέλος ο Σύλλογος καλεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να πάρει θέση επί του θέματος αυτού και επίσης καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ και όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Χρειάζεται Διάταξη-Τροπολογία

Είναι προφανές μετά όλα αυτά πως χρειάζεται να κατατεθεί διάταξη-Τροπολογία επί του ζητήματος αυτού από πλευράς ΥΠΑΙΘΑ ώστε να αρθεί αυτή η στρέβλωση εις βάρος των εκπαιδευτικών.

Δείτε επίσης

Σχετικά με τους διορισμούς το 2024: “Με 2000+ λιγότερους διορισμούς θα υπήρχαν λιγότεροι δυσαρεστημένοι” 

Διορισμοί-2024: Από τα τέλη του 2023 το σχέδιο Πιερρακάκη μετατροπής θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών 2024: 10.000 σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες 

Ιδρυση οργανικών θέσεων και Μεταθέσεις: Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες 

Νέες οργανικές-διορισμοί: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Ακαδημία στη Βουλή-Εν αναμονή Τροπολογίας 

Πριν φύγετε

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Επιστροφή εισφορών υπέρ ΤΠΔΥ που παρακρατήθηκαν πέραν της 25.11.2022 – Εγγραφο με Υποδείγματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση