Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπτωση εισιτηρίων 50% σε όλα τα μέσα μεταφοράς και μη πληρωμή διοδίων ζητά η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις μετακινήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπτωση εισιτηρίων 50% σε όλα τα μέσα μεταφοράς και μη πληρωμή διοδίων ζητά η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις μετακινήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ από και προς τις σχολικές μονάδες, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.

Εκπτωση εισιτηρίων 50% ζητά η ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Επιστολή απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ζητά για όλο το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), που υπηρετεί μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του για τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιήσει, από και προς τις σχολικές τους μονάδες, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, έκπτωση εισιτηρίων 50% σε όλα τα μέσα μεταφοράς, δηλ. ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εισιτήρια τρένου, αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης ζητά να μην πληρώσουν διόδια όσοι μετακινούνται με το αυτοκίνητο τους.

Ακολουθεί η επιστολή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος ) (Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, e-mail: poseepea@yahoo.gr ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Α.Π.: 53

Αθήνα, 13.12.2022

Προς: -Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως Νίκη -Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μακρή Ζέττα -Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης Γιάννης -Υπουργός Υποδομών και μεταφορών κ. Καραμανλής Κώστας.

Καλούμε τα Υπουργεία Παιδείας, Ναυτιλίας και Υποδομών & Μεταφορών να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση Κ.Υ.Α. που θα εξασφαλίζει έκπτωση εισιτηρίων 50% σε όλα τα μέσα μεταφοράς, (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εισιτήρια τρένου, αεροπορικά εισιτήρια) αλλά και στα πρατήρια υγρών καυσίμων και όχι μόνο των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ.

Για όλο το Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό που υπηρετεί μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του για τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιήσουν, από και προς τις σχολικές τους μονάδες, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.

Ακόμα ζητάμε να μην πληρώσουν διόδια όσοι μετακινούνται με το αυτοκίνητο τους. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το μεγάλο κόστος διαβίωσης και η δυσαναλογία του μισθού που λαμβάνει σήμερα ένας μόνιμος ή αναπληρωτής που αναγκάζεται να ζει μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Με αυτά τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα μπορέσουν να τα διαθέσουν στις οικογένειες τους για αξιοπρεπείς γιορτές οι συνάδελφοί μας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Εκ του Δ.Σ.

Πρόεδρος – Χρήστος Βουλιώτης

Γεν. Γραμματέας – Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Απεργία 15 Δεκεμβρίου 2022: Δίνουμε τη μάχη για να μπορούμε να ζούμε από το μισθό μας 

Κεραμέως στη Βουλή: Χαρτογράφηση ανθρώπινου δυναμικού-νέες οργανικές θέσεις-νέοι διορισμοί 

Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ 12.12: Ειδική Πρόσκληση-Αδειες αναπληρωτών-Προκήρυξη Γενικής-Διορισμοί-Τ.Ε-Παράλληλη Στήριξη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση