Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση-Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών: Πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση-Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών: Πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ – Εναρξη προγράμματος 15.03.2021.

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση-Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση

Με email εστάλησαν από το ΥΠΑΙΘ στους εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Ταχύρρυθμης Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση”, πληροφορίες αναφορικά με την έναρξή του στις 15.03.2021.

Αναλυτικά

Αγαπητές/οί συμμετέχοντες στο πρόγραμμα,

με το μήνυμα αυτό θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο πρόγραμμα «Ταχύρρυθμης Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» που έχει οργανωθεί σε συνεργασία με το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (http://t4e.sch.gr).

Σκοπός του παρόντος προγράμματος

σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως μάθησης, διάρκειας 8 εβδομάδων, είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων αναφορικά με τον τρόπο αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων σε σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις και μεθοδολογίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου αυτή να καταστεί με ποιοτικούς όρους εφικτή στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.

Θα αξιοποιηθούν τεχνολογίες

σύγχρονης (Cisco WebEx) και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (πλατφόρμες eClass και e-me) για βιωματική μάθηση.

Στη βάση της έναρξης του προγράμματος αυτού,

τις επόμενες 10 ημέρες θα λάβετε ένα email σχετικά με την εγγραφή σας και πρόσβαση στο διαδικτυακό μάθημα που θα προσφερθεί μέσα από ειδική διαμορφωμένη για τις ανάγκες σας πλατφόρμα η-τάξη (eClass).

Για την ενίσχυση της πρόσβασης όλων των επιμορφούμενων

γίνεται χρήση τεχνολογικών βοηθημάτων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα διερμηνείας των σύγχρονων τηλεδιασκέψεων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Παρακαλούμε ενημερώστε στο helpdesk@t4e.sch.gr αν χρειάζεστε κάποια προσαρμογή και το τμήμα στο οποίο ανήκετε, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή σας στο μαθησιακό περιεχόμενο.

Για την έναρξη στο σημείο αυτό μπορείτε να δείτε το εισαγωγικό βίντεο στο κανάλι του έργου στο YouTube.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το πρόγραμμα Τ4Ε;

Ημερομηνία έναρξης 15.03.2021!

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και ευχόμαστε ένα εποικοδομητικό ταξίδι αλληλεπίδρασης και εμπειρίας!

Καλή αρχή,

Oι συντελεστές του προγράμματος

Δείτε σχετικά

Ταχύρρυθμη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Εγκύκλιος ενημέρωσης
Ταχύρρυθμη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: ΦΕΚ με τη διαδικασία
Δείτε την Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ για την ταχύρρυθμη επιμόρφωση
Δείτε σε μορφή pdf το ΦΕΚ B 5727 – 28.12.2020 Ταχύρρυθμη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Δείτε την Απόφαση στη Διαύγεια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση