Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξαδάκτυλος: Ανοιγμα μόνον της Γ Λυκείου-Η πίεση είναι τρομακτική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξαδάκτυλος: Ανοιγμα μόνον της Γ Λυκείου-Η πίεση είναι τρομακτική-Οι Πανελλαδικές μπορούν να διεξαχθούν αν δεν λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση.

Ανοιγμα μόνον της Γ Λυκείου

Για επαναλειτουργία μόνον της Γ Λυκείου από Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, μίλησε στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

“Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει που υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις

και σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων αν με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να πραγματοποιηθούν, απάντησε πως αν δεν λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση και υπάρχουν πολλές αίθουσες, ώστε οι μαθητές/τριες να καταλαμβάνουν σε μικρούς αριθμούς κάθε αίθουσα, μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Ο κος Εξαδάκτυλος

χαρακτήρισε σωστή την απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Οταν επί τρεις ημέρες αυξάνει κατακόρυφα η πίεση στο σύστημα υγείας και ξεκινούν οι εφημερίες χωρίς ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και με δεδομένο ότι το μεγάλο κέντρο της χώρας λειτουργεί ήδη με 100% πληρότητα, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο”.

Ανέφερε δε πως υπάρχει ραγδαία επιδημιολογική επιδείνωση στις παραπάνω περιοχές, από την περασμένη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Για τις μετακινήσεις ανάμεσα σε Περιφερειακές Ενότητες το Πάσχα είπε:

“Έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους, εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση”.

Δείτε επίσης

Μέτρα κορονοϊού έως 12 Απριλίου 2021 | ΦΕΚ
Νίκη Κεραμέως για self-test, άνοιγμα Λυκείων, voucher, Πανελλαδικές, Προαγωγικές, παράταση σχολ. έτους
Γκίκα-Βεβαίωση self-test: Με συζήτηση, συνεργασία και πειθώ δεν θα υπάρξει πρόβλημα
Πρόεδρος ΠΦΣ-self-test: Εως Παρασκευή σε όλα τα Φαρμακεία για να καλύψουμε 330.000 μαθητές Λυκείου

Πριν φύγετε

Ψηφιακή Μέριμνα-voucher 200 ευρώ: Αιτήσεις από Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 | Η πλατφόρμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση