Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξετάσεις πανεπιστημίων: Αρχίζουν 27 Ιανουαρίου εξ αποστάσεως-Τι θα γίνει με εαρινό εξάμηνο-κατατακτήριες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξετάσεις πανεπιστημίων: Αρχίζουν 27 Ιανουαρίου εξ αποστάσεως – Τι θα γίνει με τα συγγράμματα, το εαρινό εξάμηνο και τις κατατακτήριες εξετάσεις σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Αγγελο Συρίγο.

Εξετάσεις πανεπιστημίων
Στη εκπομπή “Κοινωνία ώρα MEGA”

μίλησε ο νέος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αγγελος Συρίγος, ο οποίος προσδιόρισε την 27η Ιανουαρίου 2021 ως ημερομηνία έναρξης εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου των φοιτητών στα Πανεπιστήμια, οι οποίες θα διεξαχθούν με μεθόδους αξιολόγησης εξ αποστάσεως.

Ο κος Συρίγος  πρόσθεσε πως

τα Τμήματα Πανεπιστημίων μπορούν να ξεκινήσουν και πιο νωρίτερα από την προαναφερθείσα ημερομηνία, αναλόγως του προγραμματισμού, αναφέροντας πως εκτίμηση είναι πως οι φοιτητές θα έχουν τα συγγράμματά τους τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την 27η Ιανουαρίου.

Αναφορικά με τη διαδικασία παράδοσης των συγγραμμάτων

τόνισε πως το 87% έχει παραδοθεί στους φοιτητές, πλην όμως σε κάποιες περιοχές της χώρας λόγω όγκου εργασιών δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις, όμως το θέμα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.

Επίσης ανέφερε πως

φοιτητές, που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να υποβάλλουν σχετική δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα διανομής των συγγραμμάτων “ΕΥΔΟΞΟΣ” ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες- μετεγγραφέντες, μετακινηθέντες),  θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση, εντός νέας προθεσμίας που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά με το εαρινό εξάμηνο

και τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, ο κος Υφυπουργός τόνισε πως σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν κατόπιν των εισηγήσεων της Επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Το ίδιο ισχύει και για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Δείτε σχετικά

Συρίγος-εξετάσεις φοιτητών: Eξ αποστάσεως η εξεταστική χειμερινού εξαμήνου μετά την παράδοση συγγραμμάτων
Φοιτητές-συγγράμματα: Πώς θα εξεταστούν χωρίς να τα έχουν στη διάθεσή τους-Ερώτηση στη Βουλή

Δείτε επίσης

Σύψας-σχολεία: Πιθανά την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα Γ Λυκείου-Περίοδος μέτρων “ακορντεόν”
 Νίκη Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Τα παιδιά είχαν τη χαρά στο πρόσωπό τους
ΔΟΕ για σχολεία: Ο τρόπος που άνοιξαν θα φέρει εκ νέου το κλείσιμό τους-Κινητοποιήσεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση