Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξώδικο για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξώδικο για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Σύλλογο ΠΕ Α. Δελμούζος.

Εξώδικο για ηλεκτρονική ψηφοφορία

Σε Εξώδικο προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως προχώρησε ο “Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ”.

Το Εξώδικο έχει να κάνει

με την υπ’ αριθμ. Φ. 350/51/139940/Ε3 από 14/10/2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία εξέδωσε η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Κυριάκο Πιερρακάκη (ΦΕΚ Β΄ 4537/14-10-2020) και σύμφωνα με την οποία έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση,

οι εν λόγω εκλογές προβλέπεται να διεξαχθούν, για πρώτη φορά στα χρονικά, αποκλειστικά ηλεκτρονικά και απομακρυσμένα, μέσω του συστήματος «ΖΕΥΣ», στο οποίο πραγματοποιείται η πρόσβαση από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://zeus.grnet.gr .

______________________

Σύμφωνα με το Εξώδικο
Ουδόλως διασφαλίζεται η αμεσότητα της διαδικασίας.

Τούτο διότι, με τον θεσμοθετημένο τρόπο εισόδου του ψηφοφόρου στο σύστημα «ΖΕΥΣ» απ’ οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέσω συνδέσμου που αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και με μοναδική μέθοδο ταυτοποίησής του την εισαγωγή κωδικού που έχει αποσταλεί με το ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εγγεγραμμένο εκλογέα, δεν διασφαλίζεται, έστω κατ’ ελάχιστο, η αποφυγή της ψήφου «δι’ αντιπροσώπου», αφού οποιοσδήποτε εκλογέας μπορεί ανεξέλεγκτα να παραχωρήσει τον κωδικό του σε οποιονδήποτε τρίτο.

Επομένως, με την εν λόγω ρύθμιση καταργείται η αμεσότητα της ψηφοφορίας,

Ουδόλως αποτρέπεται, με τη στοιχειώδη επάρκεια, η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση

στην εκλογική διαδικασία σε πρόσωπα μη εγγεγραμμένα στους σχετικούς εκλογικούς καταλόγους στη θέση και παρά τη βούληση των δικαιούμενων να μετέχουν στη διαδικασία εκλογέων,

αφού η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας διεξάγεται από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή και με μοναδική μέθοδο ταυτοποίησης, έναν κωδικό που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκάστου εκλογέα.

Σοβαρές αμφιβολίες εγείρονται και ως προς τη μυστικότητα της διαδικασίας,

αφού ουδόλως προκύπτει από την ανωτέρω ΚΥΑ ο τρόπος διασφάλισής της, ούτε έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους συνδικαλιστικούς φορείς για την ενημέρωσή μας περί της μεθόδου διαλογής των ψήφων.

Ουδεμία πρόβλεψη υφίσταται για τη στοιχειώδη έστω διασφάλιση της καθολικότητας

της διαδικασίας, αφού καμία πρόβλεψη δεν υφίσταται για όσους εκπαιδευτικούς στερούνται των τεχνικών μέσων να μετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο Σύλλογος δια του Εξωδίκου διαμαρτύρεται

Για την παράνομη και καθ’ υπέρβαση της σχετικής νομοθετικής εξουσιοδότησης εκδοθείσα υπ’ αριθμ. Φ. 350/51/139940/Ε3 από 14/10/2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναφορικά με τις ρυθμίσεις του άρθρου 5, στο οποίο καθορίζεται η εκλογική διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και του άρθρου 8, βάσει του οποίου καθορίζεται ως αποκλειστικός τρόπος διεξαγωγής των φετινών εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

για την παράλειψη οιασδήποτε πρόνοιας αποζημίωσης των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία εκπαιδευτικών παρόλο που η ημέρα των εκλογών μετατέθηκε πλέον από εργάσιμη ημέρα σε ημέρα αναψυχής.

Και καλεί τους Υπουργούς

Να προβούν άμεσα στην ανάκληση της, κατά τα προδιαληφθέντα, παράνομης και καθ’ υπέρβαση της σχετικής νομοθετικής εξουσιοδότησης εκδοθείσας υπ’ αριθμ. Φ. 350/51/139940/Ε3 ΚΥΑ.

Δηλώνοντας

Ότι, σε περίπτωση κωλυσιεργίας σας να αποκαταστήσετε τη δημοκρατική νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να προσφύγουμε στη διοικητική Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης κατά της υπ’ αριθμ. Φ. 350/51/139940/Ε3 ΚΥΑ και αίτηση αναστολής της σχεδιαζόμενης εκλογικής παρωδίας.

Δείτε ολόκληρο το Εξώδικο του Συλλόγου Α. Δελμούζος για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Δείτε επίσης

Δηλώσεις απόσυρσης ψηφοδελτίων ΔΟΕ: Από τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020
Απόσυρση υποψηφιοτήτων ΚΥΣΕΕΠ: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ τις απέστειλε στο ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση