“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας: Ανακοίνωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων: Για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων κάτω από τις έκτακτες συνθήκες και τη διασφάλιση της συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ΑΕΙ.

Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συνόδου Πρυτάνεων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης , παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, του Υφυπουργού Παιδείας αρμόδιου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Διγαλάκη και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Αποστόλη Δημητρόπουλου. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Θέμα συζήτησης

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η λειτουργία των Πανεπιστημίων κάτω από τις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες και η διασφάλιση της συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Ιδρύματα ώστε σε καμιά περίπτωση να μην χαθεί το εαρινό εξάμηνο.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και το Υπουργείο Παιδείας και διαπιστώθηκε η αμεσότητα στην επικοινωνία και η άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν μετά την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία. Η Σύνοδος ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη συνεργασία αυτή και την άμεση απόκριση της στα ζητήματα που τίθενται.

Ενημέρωση από το Υπουργείο

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημέρωσε τα μέλη της Συνόδου για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την άμεση υποστήριξη της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως και προέτρεψε τα Ιδρύματα να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχιστεί το εκπαιδευτικό έργο και με τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς αυτό αποτελεί και την κύρια υποχρέωση των πανεπιστημιακών δασκάλων και αυτό προβλέπεται ρητά και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τη αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 που αφορούν τα Πανεπιστήμια.

Ενημέρωσε επίσης για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για το ζήτημα των Ελλήνων φοιτητών/φοιτητριών που βρίσκονται με προγράμματα κινητικότητας στο εξωτερικό, τις προσεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου που αφορούν τα Πανεπιστήμια, την προώθηση της εξωστρέφειας και της συνεργασίας με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και για πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σχετικά με θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η Σύνοδος θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η ομαλή ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου αξιοποιώντας δημιουργικά την εκπαίδευση εξ αποστάσεως και παρατείνοντας το χρόνο διδασκαλίας των μαθημάτων σε περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο, όπως σε μαθήματα που απαιτούν εργαστήρια, κλινικές, κ.ά..

Χαιρετίζει τις επιμέρους πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από συναδέλφους προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ ανταλλάχθηκαν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στα Ιδρύματα. Προτρέπει δε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο των υποχρεώσεων τους και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και μέσα.

Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

Το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

Καθ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Καθ. Μαρία Νικολαϊδη, Πρύτανις Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Καθ. Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση.

Δείτε επίσης

Κεραμέως για εξάμηνο ΑΕΙ: Δεν θα χαθεί-Μπορεί να καλυφθεί η ύλη μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα ΑΕΙ: Εγκύκλιος
Οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Σύγχρονες και ασύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας 
Ειδικές οδηγίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ: Επιστολή
Εξ αποστάσεως μαθήματα στα ΑΕΙ: Θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 

Δείτε ακόμη

ΕΚΠΑ-κορονοϊός: 15 μέτρα για τη λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών
Υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης του ΕΚΠΑ: Ανακοίνωση του Πρύτανη 
Ψυχολογική στήριξη λόγω κορονοϊού: ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο υποστηρίζουν τους πολίτες
Οδηγίες για την πρακτική άσκηση φοιτητών: Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση