Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκτακτη ενίσχυση στο προσωπικό ειδικής αγωγής: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δώρο 1 μισθό σε εργαζόμενους δημοσίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτακτη ενίσχυση στο προσωπικό ειδικής αγωγής: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για καταβολή ενός μισθού σε εργαζομένους στην πρώτη γραμμή, στο Δημόσιο.

Εκτακτη ενίσχυση στο προσωπικό ειδικής αγωγής

Tροπολογία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή ενός μηνιαίου μισθού (άπαξ για το 2020) στο προσωπικό πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του κορονοϊού θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Περιλαμβάνεται και το προσωπικό που απασχολείται στην Ειδική Αγωγή

Ανάμεσα στους δικαιούχους περιλαμβάνεται και το διδακτικό, επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό που απασχολείται στην ειδική αγωγή στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεδομένου ότι οι μονάδες εκπαίδευσης ειδικής αγωγής δεν εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και τηλεκπαίδευσης, αλλά εξακολουθεί σε αυτές η δια ζώσης εκπαίδευση παρά την πανδημία.

Σε ποιους Φορείς θα καταβληθεί

Η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την κοινωνική προσφορά προσωπικού, αφορά:

– Σε όλες τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στο ΕΚΑΒ (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί κλάδοι υπαλλήλων).

– Στο προσωπικό των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού που απασχολείται σε υπηρεσίες υγείας, καθαριότητας, δομών φιλοξενίας και κοινωνικών δράσεων.

– Στο  ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης, τους εξωτερικούς υπαλλήλους φρούρησης και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

– Στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, που απασχολείται στους πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η φρούρηση και ο έλεγχος των λιμένων και εγκαταστάσεων, η διάσωση κινδυνευόντων στη θάλασσα, η αντιμετώπιση διαφόρων εκτάκτων γεγονότων που αφορούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και τον έλεγχο των χωρικών υδάτων της χώρας.

– Στο προσωπικό που απασχολείται στις δομές φιλοξενίας κάθε δημόσιου φορέα, όλων των ειδικοτήτων (ΠΡΟΚΕΚΑ, ΚΥΤ, κλπ).

– Στο διδακτικό, επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό που απασχολείται στην ειδική αγωγή στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεδομένου ότι οι μονάδες εκπαίδευσης ειδικής αγωγής δεν εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και τηλεκπαίδευσης, αλλά εξακολουθεί σε αυτές η δια ζώσης εκπαίδευση παρά την πανδημία.

Σε ποιο προσωπικό αφορά

Στο πάσης φύσεως προσωπικό περιλαμβάνονται όλοι οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας που προσέφεραν υπηρεσίες στους αναφερόμενους φορείς.

Επίσης, η παραπάνω οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου  2020 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2021.

Ακατάσχετο και “καθαρό” το ποσό

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι ακατάσχετη, δεν συμψηφίζεται με άλλες τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο ή άλλους φορείς (ασφαλιστικά ταμεία, πιστωτικά ιδρύματα κλπ), δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής,  υγειονομικής περίθαλψης, σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος.

Η παραπάνω οικονομική ενίσχυση δεν καταβάλλεται:

– Σε περίπτωση που ο υπάλληλος ή το προσωπικό που απασχολείται στους συγκεκριμένους φορείς απουσιάζει με οποιαδήποτε άδεια κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του Covid-19 και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου  2020, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και την άδεια ειδικού σκοπού.

– Σε περίπτωση πειθαρχικής δίωξης ή/και επιβολής πειθαρχικής ποινής, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις ποινικής δίωξης ή/ και επιβολής ποινής για λόγους που ανάγονται στην εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας: Λειτουργία ειδικών και Τηλεκπαίδευση έως 23.12-Αναστολή λειτουργίας σχολείων έως 7.1.2021
Συνέχιση λειτουργίας ειδικών σχολείων με ποια μέτρα και ποια σταθμά; Επιστολή 1.369 εργαζομένων
 Στη Βουλή το πρόστιμο 300 ευρώ σε αναπληρωτές για μετακίνηση με ΙΧ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. dimitra kerefiadou σε

    Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω εάν τα ΚΔΑΠμεΑ εντάσσονται κι αυτά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιπλέον ενίσχυση 1ος μηνός των εργαζομένων, μιας κι αυτά είναι δομές που λειτουργούν κατά την διάρκεια του κλεισίματος των εκπαιδευτικών μονάδων. Παρακαλώ ενημερώστε μας κι εμάς αν μπορείτε. Ο φορέας μας είναι του Δημοσίου. Σας ευχαριστώ

Γράψτε μία απάντηση