Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκτακτη Γενική Συνέλευση ΠΕΕΚΕ-Κοινων. Επιστημόνων ΠΕ78: Σάββατο 19.06-“Εξελίξεις με τα μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτακτη Γενική Συνέλευση ΠΕΕΚΕ-Κοινωνικών Επιστημόνων ΠΕ78: Σάββατο 19 Ιουνίου 2020 – “Εξελίξεις με τα μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών”.

Εκτακτη Γενική Συνέλευση ΠΕΕΚΕ-Κοινων. Επιστημόνων ΠΕ78

Σάββατο 19-06-2020 11π.μ στον Πεζόδρομο της Νομικής

ΘΕΜΑ: “Εξελίξεις με τα μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών”

______________________

Πρόταση κειμένου
ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 (Διαθεσιμότητες, απολύσεις ετοιμάζει η Υπουργός Παιδείας για τους κοινωνικούς επιστήμονες, μόνιμους αναπληρωτές αδιόριστους εκπαιδευτικούς ιδιωτικής εκπαίδευσης)

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών και το σύνολο των εκπαιδευτικών του κλάδου Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ78) άναυδοι παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης ιδίως μετά την κοινοποίηση του Ωρολογίου Προγράμματος Σπουδών Γενικού Λυκείου σε συνδυασμό με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου(Ημερήσια-Εσπερινά).

Εν έτει 2020, σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη από διαύγεια σκέψης, από ανθρώπους ικανούς να καταλάβουν τα προβλήματα που συνεχώς εμφανίζονται, να σκεφθούν τον συνάνθρωπο και να προσφέρουν λύσεις, από μια κοινωνία που θα σέβεται, θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα, θα προχωρά, παρατηρούμε εντονότατα βήματα οπισθοδρόμησης.

Επί μήνες το Υπουργείο διαβεβαίωνε μέσω δηλώσεων τη σπουδαιότητα των μαθημάτων μας, την ύπαρξη τους σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ενώ ως επιχείρημα για την αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας από Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, ετίθετο το θέμα της προσβάσεως στο γνωστικό αντικείμενο από όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως κατευθύνσεως.

Η ίδια διαβεβαίωση ελέχθη  δια στόματος της ίδιας της υπουργού από το βήμα της Βουλής, ενώ καταφανώς κάτι τέτοιο ήταν ψευδές.

Δείτε τη συνέχεια εδώ

Δείτε σχετικά

Ωρολόγιο πρόγραμμα Γενικού Λυκείου και Εσπερινού Λυκείου | ΦΕΚ
Ωρολόγιο πρόγραμμα Ημερήσιου Γενικού Λυκείου: Ποιες είναι οι αλλαγές που επέρχονται
Fake news η κατάργηση μαθημάτων καλλιτεχνικών και μουσικής από τα σχολεία σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ

Δείτε επίσης

Ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου: Α’, Β’, Γ’ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού | ΦΕΚ
Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Δημοτικών και Νηπιαγωγείων 2020-21 | Εγγραφα

Πριν φύγετε

Σύνολο προσλήψεων αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας 12.148 για το 2019-20 | Πίνακες
Εγγραφές-μετεγγραφές-φοίτηση ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Τροποποιήθηκε απόφαση | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση