Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 λίγο μετά τις δηλώσεις Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 λίγο μετά τις δηλώσεις Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική για να αντιμετωπισθεί η πανδημία κορονοϊού.

Εκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε έκτακτη σύσκεψη στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου προχωρά ο Πρωθυπουργός λίγo μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κου Βασίλη Κικίλια περί εισηγήσεώς του για αναγκαιότητα εφαρμογής σύντομου και καθολικού lockdown στην Αττική για να αντιμετωπισθεί η πανδημία κορονοϊού.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται με σκοπό την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης αναφορικά με τον κορονοϊό και αναμένονται μετά το πέρας αυτής ανακοινώσεις.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν

ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κος Νίκος Χαρδαλιάς, ο Καθηγητής κος Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κος Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Υπενθυμίζουμε πως

λίγο πριν στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εισήγησή του.

Συγκεκριμένα ο κος Κικίλιας είπε:

“Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος. Οι αναλύσεις που παίρνω από τις επιτροπές των ειδικών επιδημιολόγων-λοιμωξιολόγων είναι τέτοιες που δείχνουν ότι έρχεται και στην χώρα μας το τρίτο κύμα πανδημίας κορονοϊού”.

“Τα κρούσματα αφορούν αυτή τη στιγμή την Αττική των 5 εκατομ. κατοίκων και τα στοιχεία είναι τα εξής:

ΕΚΑΒ-Διασωληνωμένοι

“Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 06.02 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 07.02 – 245, 0.0/2 – 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα”.

ΕΟΔΥ-Κρούσματα σε ηλικίες 0-9

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί είναι ένα νέο στοιχείο, την περίοδο 24.01 έως 30.01 είχαμε σημαντική αύξηση 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων ηλικιακού εύρους 0-9 ετών. 435 θετικά παιδιά στα 6.676 κρούσματα, έναντι 297 στην προηγούμενη περίοδο.

Αριθμός νοσηλευομένων

Το 71% των ΜΕΘ στην Αττική έχουν ήδη καλυφθεί έναντι 62% την προηγούμενη εβδομάδα. Σύνολο νοσηλευόμενων covid έχουμε 1.899 έναντι 1.594 την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά από αυτή την εικόνα

αν και σήμερα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι τέτοια η εισήγησή μου στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο, δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα φέρει σύντομα αποτελέσματα”.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Πως θα λειτουργεί το δημόσιο-31η Εγκύκλιος: Μέτρα για τον κορονοϊό-Εξυπηρέτηση κοινού-Eως 15.02.2021
Νέα μέτρα lockdown-ΦΕΚ: Τι ισχύει στις κόκκινες περιοχές-Αθήνα-Θεσ/νίκη-Ποια σχολεία λειτουργούν με Τηλεκπαίδευση
Ζέτα Μακρή: Δεν υπάρχει συζήτηση για κλείσιμο σχολείων ξανά
Υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας από μαθητές; Τι απάντησε ο Δ. Παρασκευής, μέλος της επιτροπής ειδικών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση