Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ με πρωτοβουλία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ με πρωτοβουλία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως για να συζητηθούν οι επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην εκπαίδευση.

Εκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ

Σύμφωνα με ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως στον προσωπικό της λογαριασμό στο face book, ζητήθηκε από την ίδια σήμερα Παρασκευή 06 Μαρτίου 2020, έκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας ζητήθηκε από την κα Κεραμέως για να συζητηθούν οι επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην εκπαίδευση, καθώς και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, όπως και προτάσεις αντιμετώπισης των σοβαρών αυτών ζητημάτων.

Επίσης, προκειμένου να υπάρξει σε επίπεδο ΕΕ ανταλλαγή καλών πρακτικών π.χ.
  • αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών,
  • μεθόδους κάλυψης της εκπαιδευτικής ύλης.

Στην ανακοίνωσή της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί την Κροάτισσα ομόλογό της για τη θετική ανταπόκριση και τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών.

Ενημέρωση σήμερα από τον Καθηγητή κο Σωτήρη Τσιόδρα

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα είχαμε νέα ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με αυτήν έχουν εντοπισθεί άλλα 14 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό καταγεγραμμένων ασθενών σε 45 συνολικά.

Ο κος Τσιόδρας ανέφερε επιπλέον πως τα 11 από τα 14 σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μετείχαν στη γνωστή εκδρομή στους Αγίους Τόπους, ενώ τα υπόλοιπα 3 είναι στενές επαφές του περιβάλλοντος κάποιων εκ των εκδρομέων.

Επίσης ο Καθηγητής ανέφερε τα εξής:
Απαγόρευση εκδρομών εξωτερικού
2 εβδομάδες επιπλέον τα μέτρα για Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο
  • Για την Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο τα ληφθέντα μέτρα παρατείνονται για 2 ακόμη εβδομάδες και λαμβάνονται μέτρα για αθλητικούς αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Από και προς την Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές.
Επιδείνωση υγείας 66χρονου
  • Ο 66χρονος διαγνωσθείς με τον κορονοϊό,  νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο και  διασωληνώθηκε σήμερα το πρωϊ.
  • Περιμένουμε νέο ιατρικό ανακοινωθέν μέσα στην ημέρα.
Δείτε αναλυτικά την Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα  – 6/3/2020.

Δείτε σχετικά

Σχολεία και κορονοϊός: Απεστάλη εγκύκλιος με οδηγίες κατά της διασποράς του ιού
Εκπαιδευτικοί-σχολεία-κορονοϊός: Οδηγίες από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ
Κορωνοϊός και σχολεία: Ερωτήσεις και απαντήσεις για εκπαιδευτικές μονάδες
Καθηγητής Τσακρής για κορονοϊό: Περάσαμε στις αλυσίδες μετάδοσης-Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση