Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκθεση Μαθητικών Εργων: Το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς συμμετέχει για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Bauhaus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκθεση Μαθητικών Εργων: Το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς συμμετέχει για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Bauhaus – “Το Μπάουχαους και η Ελλάδα”.

Εκθεση Μαθητικών Εργων: Το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς συμμετέχει για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Bauhaus

Το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς συμμετέχει στην Εκθεση Μαθητικών Έργων με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Μπάουχαους.

Με αφορμή το διεθνές συνέδριο “Το Μπάουχαους και η Ελλάδα” που οργανώνεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης από 30 Μαΐου έως 1η Ιουνίου 2019, διοργανώνεται έκθεση μαθητικών έργων στη Νέα Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από Επαγγελματικά Λύκεια 2 Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) της χώρας. Τα έργα δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στα πλαίσια σχετικής εκπαιδευτικής δράσης του 6ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε:

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2019: Αιτήσεις για Συνοδούς, Νοσηλευτές, Βοηθ. Προσωπικό, Συντονιστές, Ιατρούς, Ναυαγ/στες

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς συμμετέχει στην έκθεση με το χρηστικό αντικείμενο: Κρεμάστρα,

που είναι έργο των Μαθητών και των Μαθητριών:

  • Αγραφιώτη Στέλλας
  • Ζυγομήτρου Αθανασίου
  • Νεοφώτιστου Άγγελου
  • Μήτσου  Ασημίνας
  • Ράπτη Ραφαέλας

Δείτε επίσης:

Πάρκο ΑμεΑ: Δημιουργία Πάρκου στη Θεσσαλονίκη

Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο διαθεματικής προσέγγισης των εργαστηρίων Κηπουρικής και χειροτεχνίας με θέμα: “Παρατηρώντας το Βουνό την Άνοιξη”, για τη δημιουργία ενός χρηστικού αντικειμένου.

  • Την πρωτοβουλία για τη δράση είχε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός  του εργαστηρίου της χειροτεχνίας κα Βασιλική Πουλοπούλου, ΠΕ89.01 Διακοσμήτρια Εσωτερικών Χώρων,

στην κατασκευή και τη δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:

  • Αικατερίνη Ψυχούλα, ΠΕ88.02.50 Τεχν. Γεωπόνος,
  • Ιωάννης Ηλίας, ΠΕ11 Φυσ. Αγωγής, Δ/ντης του ΕΕΕΕΚ.

Η Σχολή του Μπάουχαους ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1919 ως επαγγελματική σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών. Βασισμένη σε μια νέα αντίληψη για την καθημερινότητα, και παρά τη σύντομη λειτουργία της (έκλεισε από τους ναζί το 1933), η Σχολή επέδρασε καταλυτικά στη διαμόρφωση του ύφους του 20ου αιώνα και της σύγχρονης αισθητικής.

Η φιλοξενία των μαθητικών έργων στην ΑΣΚΤ έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, στο πνεύμα της γόνιμης αλληλεπίδρασης «καλών» και «εφαρμοσμένων» τεχνών που οραματίστηκε και έκανε πράξη το Μπάουχαους.

Νέα Βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256)

Διάρκεια έκθεσης: 29/5 έως 2/6/2019

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια: Τετάρτη 29/5/2019, ώρα 18:00

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση