Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκθεση Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ 2023-24: «The Organisation of the Academic Year in Europe-2023/24»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκθεση Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ 2023-24: «The Organisation of the Academic Year in Europe – 2023/24» (Οργάνωση του Ακαδημαϊκού Έτους στην Ευρώπη – 2023/24) – Η έκθεση αφορά στις 37 Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο Erasmus+ programme της Ε.Ε. 

Εκθεση Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ 2023-24

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσίευσε μία νέα έκθεση με τίτλο α) «The Organisation of the Academic Year in Europe – 2023/24» (Οργάνωση του Ακαδημαϊκού Έτους στην Ευρώπη – 2023/24) από τη σειρά εκδόσεων Facts & Figures.

Γνωρίζετε πότε τελειώνει και πότε ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος; Πώς οργανώνεται το ακαδημαϊκό έτος μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας; Η έκθεση με τίτλο: «The Organisation of the Academic Year in Europe – 2023/24» (Οργάνωση του Ακαδημαϊκού Έτους στην Ευρώπη – 2023/24) που αφορά στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο, δίνει εθνικά στοιχεία για τo  δομή του ακαδημαϊκού έτους με ακριβείς πληροφορίες για το πότε ξεκινάει το ακαδημαϊκό έτος, τα εξάμηνα, οι αργίες και η περίοδος των εξετάσεων.

Διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν για 37 χώρες.

Η έκθεση αφορά στις 37 Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο Erasmus+ programme της Ε.Ε. και  είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ.

Αναλυτικά

The organisation of the academic year in Europe – 2023/2024

The academic calendar shows national data on how the academic year is structured (beginning of the academic year, term times, holidays and examination periods). Differences between university and non-university study programmes are also highlighted. The information is available for 37 countries.

Δείτε την Εκθεση στο σύνδεσμο: 

https://eurydice.eacea.ec.europa.eu/publications/organisation-academic-year-europe-20232024

_____________________________

Τι είναι το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την εκπαίδευση που παρέχει πληροφορίες για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη καθώς και αξιόπιστες αναλύσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ (Eurydice),  λειτουργεί από το 1980 και συντονίζεται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA), με έδρα τις Βρυξέλλες.

Αποτελείται από:

  • 42 Εθνικές Μονάδες, 38  χωρών  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+    (τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σερβία, Ελβετία και Τουρκία).
  • την Ευρωπαϊκή Μονάδα, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπάγεται στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (ΕACEA)  και είναι υπεύθυνη για το συντονισμό του σχεδιασμού και της υλοποίησης των δραστηριοτήτων του Δικτύου.

Δείτε επίσης

Σχολικές Επιτροπές: Παύουν να λειτουργούν αυτοδικαίως και οι αρμοδιότητές τους θα ασκούνται από τους Δήμους 

Πότε ανατίθεται διοικητικό έργο στους εκπαιδευτικούς για συμπλήρωση ωραρίου | Εγγραφο 

Νέα διαδικασία αποσπάσεων για επιγενόμενους λόγους, πέραν των προθεσμιών των προσκλήσεων κάθε έτους

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση