Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ελευσίνα: Διαμαρτυρία Συλλόγου εκπαιδευτικών Ε.Δ.Σ για τη συνέχιση λειτουργίας εν μέσω αυστηρού lockdown στη Δυτική Αττική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελευσίνα: Διαμαρτυρία Συλλόγου εκπαιδευτικών Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, για τη συνέχιση λειτουργίας εν μέσω αυστηρού lockdown στη Δυτική Αττική.

Ελευσίνα

Eπιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον ΣΕΠΕ Δυτ. Αττικής και στον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Ελευσίνας, για τη συνέχιση λειτουργίας εν μέσω αυστηρού lockdown στη Δυτική Αττική.

Η επιστολή

Προς:

 -Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ»

– Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής(ΣΕΕΠΕΑ)

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτάσσουν αυστηρούς περιορισμούς μετακίνησης στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα, εμείς οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας βρισκόμαστε ανοχύρωτοι στο έλεος της πανδημίας.

Όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει, οι μαθητές των ειδικών σχολείων  με εύθραυστη υγεία και υποκείμενα νοσήματα, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Επιπροσθέτως

δεν είναι σε θέση να κάνουν χρήση μη ιατρικής μάσκας, μετακινούνται καθημερινά από και προς τη σχολική μονάδα με λεωφορεία με πληρότητα από την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, τη Μαγούλα, τη Νέα Πέραμο, τα Βίλια και τα Μέγαρα. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα δύσκολο έως και ανέφικτο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με το προσωπικό.

Είναι γεγονός επίσης

ότι το μαθητικό μας δυναμικό απαρτίζεται και από παιδιά μειονοτικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χωρίς την τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.

Η μοναδική μέριμνα

που δόθηκε μέχρι σήμερα ήταν, από πλευράς του δήμου Ελευσίνας, με την  παροχή και κάλυψη αντισηπτικών υγρών και υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων. Και με πρωτοβουλία ΜΟΝΟ του προσωπικού του σχολείου μας,  έγινε ένας δειγματοληπτικός έλεγχος του ΕΟΔΥ στους υπηρετούντες συναδέλφους.

Σε αυτές τις συνθήκες

θεωρούμε ότι η διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους πρέπει να έχει προτεραιότητα και να είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Δείτε επίσης

Σύλλογοι διδασκόντων-ΕΕΠ-ΕΒΠ 31 ΕΝΕΕΓΥΛ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ για τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας
Ειδικά σχολεία Πτολεμαϊδας: Κρούσματα κορονοϊού-Αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων
Ειδικά σχολεία Δυτικής Αττικής: Διαμαρτυρία σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας τους
1.850 εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ υπογράφουν Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα Ειδικά Σχολεία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση