Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για εκπαιδευτικούς-Διαμαρτυρία ΠΟΣΥΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για εκπαιδευτικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους-Διαμαρτυρία ΠΟΣΥΠ για τη μη συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ.

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία της χώρας, προβλέπεται για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Αναφορικά με τους αναπληρωτές και των ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθηγητών, η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Διαμαρτυρία ΠΟΣΥΠ

Επί του θέματος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), εξέδωσε Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διαμαρτύρεται καθότι στους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας,  δεν δίδεται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία της χώρας με το επιχείρημα, ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας δεν ασκούν εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Η ΠΟΣΥΠ με επιστολή της καλεί το ΥΠΠΟΑ να αναθεωρήσει άμεσα την στάση του απέναντι στο εύλογο και δίκαιο αίτημα της και να συμπεριλάβει τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας στο δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία της χώρας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη. Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομισθίων καθηγητών, η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Η Ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ

κ. Υπουργοί,

Η ΠΟΣΥΠ με αγανάκτηση και οργή πληροφορήθηκε, ότι με πρόσφατη απόφασή σας συμπεριλήφθησαν στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας και οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, ώστε μαζί με τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία υπαλλήλους  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, να απολαμβάνουν και αυτοί της παραχώρησης του δικαιώματος αυτού.

Για να μην υπάρξει κανενός είδους παρεξήγηση, πολύ ορθά δόθηκε και δίνεται το δικαίωμα αυτό της ελεύθερης εισόδου, τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς του ΥΠΑΙΘ, όπως και σε κάθε  άλλη κατηγορία εργαζομένων, εμείς στηλιτεύουμε και καταγγέλλουμε την εμμονή σας στην δική μας εξαίρεση.

Ένα δικαίωμα που οι Υπηρεσίες και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρνούνται πεισματικά εδώ και χρόνια στους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας,  με το σαθρό επιχείρημα, ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας δεν ασκούν εκπαιδευτικό λειτούργημα (απαντητικό έγγραφο ΥΠΠΟΑ 545802/16-11-2022), ενώ να υποθέσουμε ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, μόνιμοι και συμβασιούχοι, οι δημοσιογράφοι,  οι αστυνομικοί και μία σειρά πολιτών και εργαζομένων, ή συνταξιούχων, το ασκούν. Ακόμη και την υπόσχεση σας για εξέταση του αιτήματός μας στην επικείμενη αναθεώρηση της σχετικής ΚΥΑ, την αθετήσατε.

Ένα δικαίωμα που οι Υπηρεσίες και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρνούνται πεισματικά εδώ και χρόνια στους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, με μία σαθρή δικαιολογία δημοσιονομικού κόστους, διότι όταν παραχωρείς το δικαίωμα αυτό σε περισσότερους από 150.000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σε περισσότερους από 150.000 συνταξιούχους και το στερείς σε μόλις 5000 υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘ, παύει να αποτελεί πλέον σοβαρή δικαιολογία.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι εκατοντάδες υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δηλαδή του δικού σας Υπουργείου, για την στέγαση των οποίων επιδεικτικά αδιαφορείτε, μάλλον έχετε βρει την εύκολη λύση, έχουν στεγαστεί  εδώ και χρόνια στις εγκαταστάσεις και στους χώρους του Υπουργείου μας,  κάνοντας ασφυκτικές χωροταξικά και υπηρεσιακά τις συνθήκες εργασίας για όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, αυτών δηλαδή που εσείς αρνείστε εμμονικά να τους παραχωρήσετε ένα εύλογο δικαίωμα που αφειδώς παραχωρείτε πλέον και σε συνταξιούχους. Ακόμη και ως αντιστάθμισμα στην παραπάνω ελλειμματική σας πολιτική, οφείλετε να μας παραχωρήσετε το δικαίωμα αυτό.

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να αναθεωρήσετε άμεσα την στάση σας απέναντι στο εύλογο και δίκαιο αίτημα μας και να συμπεριλάβετε τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας στο δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία όλης της χώρας.

Κάθε περαιτέρω αγνόηση του αιτήματος μας θα αποτελεί πλέον έναν πολιτικό και υπηρεσιακό  νεποτισμό, τον οποίο η ΠΟΣΥΠ δεν θα αφήσει αναπάντητο τόσο  συνδικαλιστικά όσο και νομικά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                    ΓΕΩΡΓΙΑ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Δείτε επίσης

Ξεκινά η εισαγωγική επιμόρφωση την 1η εβδομάδα του Φεβρουαρίου-Αιτήσεις έως 19.1.2023 

Αιτήσεις για μισθολογικά κλιμάκια 2016-2017 στο ΝΣΚ και μετά την 31η.12.2022 

 Νέο προσοντολόγιο-κλαδολόγιο: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση