Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί στη Ρόδο: Πλήθος κόσμου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί στη Ρόδο: Πλήθος κόσμου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο-Προστασία σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών ζητά η ΔΟΕ.

Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί στη Ρόδο

Αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και η Νηπιαγωγός σχολικού συγκροτήματος στη Ρόδο, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες μέσα στον χώρο του σχολείου, προσήχθησαν και κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην Αστυνομική Διεύθυνση, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή», μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου.

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο στη Ρόδο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου απαιτώντας την αποκατάσταση του δικαίου και τον έμπρακτο σεβασμό, από την πολιτεία, της αξιοπρέπειας, του κύρους και του εξαιρετικά σημαντικού έργου των εκπαιδευτικών, ενώ η ΔΟΕ ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΣΕΠΕ Ρόδου είχε κηρύξει 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας, ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρξει απόσυρση της δίωξης κατά των εκπαιδευτικών και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθέτηση των προτάσεων της Δ.Ο.Ε., στην κατεύθυνση προστασίας των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από ανοίκειες εγκλήσεις που πλήττουν βάναυσα το σχολικό κλίμα, την ασφάλεια των μαθητών και, κυρίως, την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών.

Η ΔΟΕ αναφερόμενη στο περιστατικό αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της:

“Πρόκειται για ένα ακόμη, εξαιρετικά βίαιο περιστατικό άδικης σύλληψης και κράτησης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους στο σχολείο, δίχως την υπαιτιότητά τους. Ένα ακραίο περιστατικό όπου εκπαιδευτικοί προσάγονται ως εγκληματίες μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των μαθητών τους. Ένα ακόμα βαθύτατα προσβλητικό για τους εκπαιδευτικούς περιστατικό που η Δ.Ο.Ε. προσπάθησε να αντιμετωπίσει με την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου δύο φορές, στις 27/3/2018 και 7/11/2019, σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συναντώντας την απόλυτη αδιαφορία. Την ίδια πρόταση έχουμε συμπεριλάβει και στο Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε καταθέσει στη νυν πολιτική ηγεσία, αναμένοντας εις μάτην ανταπόκριση. Είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτές με τρόπο που θα πάψουν να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα ή τις παράπλευρες απώλειες σε τέτοιου είδους καταστάσεις”.

Δείτε σχετικά

Σύλληψη εκπαιδευτικών για «συνέργεια σε απαγωγή» μετά από μήνυση γονέα!! – Ανακοίνωση ΔΑΚΕ 

Δείτε επίσης

Στο χειρουργείο εκπαιδευτικός μετά από επίθεση μαθητή 

Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και στο βάθος νέοι «κόφτες» – Συνάντηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με ΥΠΑΙΘΑ 

Μέσω εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές από βανδαλισμούς μαθητών στο σχολείο 

Το σχέδιο καταπολέμησης της βίας στα σχολεία όπως το παρουσίασε ο Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκης | VIDEO 

Οδηγίες επιστροφής 1% από ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) – Υπόδειγμα αίτησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Δημήτριος σε

    Εύχομαι το επόμενο νομοσχέδιο να είναι καλό και για τους δασκάλους και προπάντων για τά παιδιά. Να μην φτάσουμε στο επίπεδο της ασυλίας δασκάλων.πχ.οπος οι βουλευτές.

Γράψτε μία απάντηση