Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ελλάδα 2.0: Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης-Παιδεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελλάδα 2.0: Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης-Παιδεία: Eνίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαίδευσης-Προώθηση έρευνας και καινοτομίας-Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, Μαθητεία και ΣΕΚ-Ψηφιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού και περιεχομένου.

Ελλάδα 2.0

Παρουσιάστηκε εχθές Τετάρτη 31.03.2021 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0”.

Το σχέδιο φιλοδοξεί να υπηρετήσει την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανθεκτικότητα της κοινωνίας και να δημιουργήσει μεταξύ άλλων και 200.000 θέσεις εργασίας.

Αποτελείται από τέσσερις πυλώνες:

1. Πράσινη Μετάβαση.

2. Ψηφιακή Μετάβαση.

3. Ιδιωτικές Επενδύσεις και Θεσμικός Μετασχηματισμός.

4. Συνοχή της Κοινωνίας με αιχμή την Παιδεία και την Υγεία.

Στον τομέα της Παιδείας, το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης επικεντρώνεται ανάμεσα σε άλλα:
Α. Στην ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαίδευσης

Η επένδυση εστιάζει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:-Ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού και περιεχόμενου-Ψηφιακές υποδομές σε όλες τις τάξεις για διαδραστικό ψηφιακό μάθημα και αντίστοιχος αναβαθμισμένος εξοπλισμός στα εργαστήρια-Voucher για απόκτηση τεχνολογικών εργαλείων για τους μαθητές-Robotics, STEM εργαλεία και εξοπλισμός για το σύνολο των σχολικών μονάδων-Ψηφιακά και τεχνολογικά εργαλεία για μαθητές με αναπηρία και ειδικές ανάγκες μάθησης-Επανακατάρτιση των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες και εργαλεία που ενσωματώνονται στην εκπαίδευση-Ψηφιακές υπηρεσίες στα σχολεία (e-school)-Επαγγελματικός προσανατολισμός με ψηφιακά εργαλεία (περιλαμβάνονται και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης)-Ψηφιακά εργαλεία για τα Πανεπιστήμια.

Β. Στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας
Γ. Στην προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, Μαθητεία και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης

Εκσυγχρονίζονται και ανανεώνονται οι υποδομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα με την αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού για τον σύνολο των Εργαστηριακών Κέντρων των ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, Τμήματα Μεταδευτεροβάθμιας Μαθητείας και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Στόχος η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και η διαμόρφωση ανθρώπινου δυναμικού υψηλών δεξιοτήτων, που διευκολύνει τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και την αύξηση των εισοδημάτων.

Δ. Στην ψηφιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού και περιεχομένου.

______________________

Δείτε την Αναλυτική Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”

Δείτε επίσης

Απόφαση για πρακτική άσκηση φοιτητών ΑΕΙ του Υφ. Παιδείας Α. Συρίγου
Οδηγός διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης από τον/την Εκπαιδευτικό
Ελάχιστη βάση εισαγωγής για Στρατιωτικές-Αστυνομικές σχολές-ΑΕΝ-Πυροσβεστική-Λιμενικό Σώμα-ΑΣΤΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση