Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ελλείψεις στο ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας: Τι ζητά ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελλείψεις στο ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας: Τι ζητά ο Σύλλογος Γονέων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) – Επιστολή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Ελλείψεις στο ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας

Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, καλεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας να ενισχύσουν το ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας σε προσωπικό και σε υποδομές αντίστοιχα.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2022.

Η 3η Δεκεμβρίου 2022 βρίσκει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας με προβλήματα :

Α) Στελέχωσης. Αυτή τη στιγμή το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. έχει έλλειμα 26 ωρών την εβδομάδα. 14 ωρών ΠΕ 01 Θεολόγων, 7 ωρών ΠΕ 08 Καλών Τεχνών και 5 ωρών ΠΕ 88.01 Γεωπόνων.

Β) Υποδομών. Έχει γίνει αίτημα στο Δήμο Καλαμάτας με Αρ. Πρωτ. 3 / 7-10-2022 για τη δημιουργία αιθουσών και συγκεκριμένα : 1. Αίθουσα τομέα Φυτικής Παραγωγής, 2. Αίθουσα τομέα Κομμωτικής, 3. Αίθουσα Ε.Ε.Π. Ψυχολόγου, 4. Αίθουσα Ε.Ε.Π. Κοινωνικού Λειτουργού, καθώς και 5.Κουζίνα για τις ομάδες μαγειρικής.

Γ) Υλικοτεχνικής υποδομής. Υπάρχει έλλειμα οπτικοακουστικών μέσων με αποτέλεσμα η διδασκαλία να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο μην αξιοποιώντας τις δυνατότητες διδασκαλίας που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Καλούμε τη Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας να ενισχύσουν το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας σε προσωπικό και σε υποδομές αντίστοιχα.

Ευελπιστούμε η κοινωνία της Καλαμάτας να ενισχύσει το Σύλλογο για την επίτευξη των σκοπών του όπως περιγράφονται στο καταστατικό του.

Δείτε επίσης

Δράσεις και μηνύματα σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Μήνυμα Διευθυντή ΕΑΕ Γ. Μπουσδούνη 

Η Ειδική Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Tάσεις, προκλήσεις και προοπτικές-Εξ αποστάσεως Ημερίδα ΙΕΠ 

Διακήρυξη ΕΣΑμεΑ για την 3η Δεκέμβρη 2022, Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 

Δείτε ακόμη

Ξεκινά η επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, Εργ/κών Κέντρων, Πρότυπων-Πειραματικών | Αποφάσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση