Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ελληνική Pisa-απεργία: Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ-Παράνομο το έγγραφο Κόπτση-Ανακοίνωση ΔΟΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελληνική Pisa-απεργία: Συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ-Μνημείο ολοκληρωτισμού το έγγραφο Κόπτση – Ανακοινώσεις ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ελληνική Pisa-απεργία

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΟΕ με επισυναπτόμενο έγγραφο την Απόφαση της ΑΔΕΔΥ περί κήρυξης Στάσης Εργασίας για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, για τις εξετάσεις στα πλαίσια της Ελληνικής Pisa.

Η ΔΟΕ αναφέρει πως η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την αποτροπή της πραγματοποίησης των εξετάσεων της Ελληνικής Pisa  κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, πλην όμως η ΑΔΕΔΥ κήρυξε Στάση Εργασίας για σήμερα, οπότε οι εκπαιδευτικοί καλύπτονται απ αυτήν για να μην συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Τέλος η ΔΟΕ επισημαίνει πως το έγγραφο που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες με υπογραφή του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κου Αλέξανδρου Κόπτση αποτελεί μνημείο ολοκληρωτισμού,  είναι απολύτως παράνομο και το Δ.Σ. της ΔΟΕ “επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών” – Δείτε τι λέει ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ εδώ

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΔΟΕ και μετά η Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Ανακοίνωση της ΔΟΕ

ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ. 493

Αθήνα 9/5/2023

Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA. Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κοινοποιήθηκε σήμερα, 9-5-2023, λίγο μετά τις 5 μ.μ. στη Δ.Ο.Ε., η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. για την αποτροπή της πραγματοποίησης των εξετάσεων της  κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού PISA, τις οποίες η Δ.Ο.Ε. με παιδαγωγικά επιχειρήματα έχει αποδομήσει, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Ο αγώνας συνεχίζεται με τη συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε σήμερα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (επισυνάπτεται). Δεν συναινούμε στους αντιπαιδαγωγικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Το έγγραφο που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες με υπογραφή του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αλέξανδρου Κόπτση αποτελεί μνημείο ολοκληρωτισμού και συνεχίζει τον κατήφορο της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που πάνω στον πανικό της από τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών, τους απειλεί με στόχο να τους εκφοβίσει. Κανένα έγγραφο υπηρεσιακού παράγοντα (Γενικός Γραμματέας Υ.ΠΑΙ.Θ.) δεν μπορεί να καταλύει νόμους και Σύνταγμα ούτε να επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, να περάσει απο την πίσω πόρτα αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς. Το έγγραφο αυτό είναι απολύτως παράνομο και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε και κατοχυρώθηκε με αγώνες και αίμα στον τόπο μας. Δεν μπορεί να το ακυρώσει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. Να σημειώσουμε επίσης, ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που κήρυξε τη στάση εργασίας δεν είναι πρωτοβάθμιο σωματείο, οπότε ακόμα κι αυτά τα άσχετα με την περίπτωση που εσκεμμένα παρατίθενται για να παραπλανήσουν, δεν αφορούν ούτε τη Δ.Ο.Ε. ούτε τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

_________________________________

Η Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αθήνα, 09.05.2023

Αριθμ. Πρωτ.: 129

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κήρυξη στάσης εργασίας για τους εκπαιδευτικούς

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη,
10 Μαΐου 2023, τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία.

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δείτε σχετικά

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία για την Ελληνική Pisa από το Πρωτοδικείο-Απεργία τώρα από ΑΔΕΔΥ 

Νέα αγωγή Κεραμέως για απεργία-αποχή ΔΟΕ-ΟΛΜΕ από τις εξετάσεις της Ελληνικής PISA 

ΟΛΜΕ-Εξετάσεις ελληνικής pisa: Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 10 Μαΐου 2023 

ΔΟΕ-ελληνική PISA: Πανελλαδική 4ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για ακύρωση των εξετάσεων 

Οδηγίες εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα έτους 2023-Ελληνική PISA | Εγγραφο 

Εξετάσεις Ελληνικής Pisa 2023: Τετάρτη 10.05 με συμμετοχή 300 Δημοτικών και 300 Γυμνασίων | Απόφαση 

Δείτε επίσης

Αιτήσεις για μακροχρόνιες άδειες εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ έως την 31η Μαΐου 2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση