Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Τηλεκπαίδευση-Οχι άλλη υποκρισία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Τηλεκπαίδευση-Οχι άλλη υποκρισία-Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται από κανένα νόμο να διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό υποχρεούται όμως ο εργοδότης (το Υπουργείο) να διαθέτει αυτός-Εφόσον ασκηθούν πιέσεις στα σχολεία για παροχή τηλεκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απαντούν με την παρακάτω δήλωση ή άλλη παραλλαγή της.

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας παραθέτει κείμενο-δήλωση προς χρήση από εκπαιδευτικούς περίπτωση που  ασκηθούν πιέσεις στα σχολεία για παροχή τηλεκπαίδευσης.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κωστή Παλαμά 6 (1ο Γυμνάσιο) ΛΑΜΙΑ – Τ.Κ.: 35131

Τηλ. – Fax 2231028807

http://elmefth.blogspot.gr & facebook: Ελμε Φθιωτιδας – Email : elmelami@otenet.gr&elmefth@gmail.com

Λαμία 24 -1 – 2022

ΤΗΛΕ-«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Το υπουργείο Παιδείας για να μην πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όπως πρότειναν η ΟΛΜΕ, οι ΕΛΜΕ και συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, «θυμήθηκε» ότι η τηλε–«εκπαίδευση» ΔΕΝ είναι εκπαίδευση.

Επίσης «θυμήθηκε»

την Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, που με απόφασή της «έδειξε» τουλάχιστον πέντε σημεία σοβαρών παραβιάσεων των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών κατά την προηγούμενη περίοδο τηλε-«εκπαίδευσης» και ανακοίνωσε ότι όλα καλά με τα τέσσερα και όπου να ’ναι ολοκληρώνεται και το πέμπτο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι

«θα» δώσει 200€ «δωροεπιταγή» στους εκπαιδευτικούς (με σκληρό δίσκο και κάμερα έχεις υπολογιστή; ) για να μπορεί να απαντάει στα κανάλια ότι «στήριξε» τους εκπαιδευτικούς. Τους μαθητές τους «στήριξε» πέρσι με τα ελάχιστα tablet που έστειλε στα σχολεία κατόπιν δωρεών… Όλα για το θεαθήναι. Όλα για την τηλεπικοινωνιακή της τακτική να πείσει τους πολίτες ότι αυτό που ζουν δεν είναι αλήθεια. Αλήθεια είναι ότι λένε τα χειραγωγημένα ΜΜΕ και η κυβέρνηση.

Όχι, δεν λειτουργούν όλα καλά. Τα σχολεία δεν έχουν στην πλειοψηφία τους τον απαραίτητο εξοπλισμό, ούτε οι μαθητές, ούτε οι εκπαιδευτικοί. Στα σχολεία δεν έχουν φτάσει όλοι οι εκπαιδευτικοί ,γιατί δεν διορίζει το υπουργείο ,αφού δεν περισσεύουν λεφτά που είναι απαραίτητα για την υγεία του λαού με την … αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες έκλεισαν τα σχολεία λόγω επικινδυνότητας για όλους τους εμπλεκόμενους. Το υπουργείο με προφορικές εντολές καλεί σε τηλε-«εκπαίδευση».

Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται από κανένα νόμο

να διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό υποχρεούται όμως ο εργοδότης (το υπουργείο) να διαθέτει αυτός. Άρα η τηλε-«εκπαίδευση» θα έπρεπε να γίνεται από τα σχολεία που και δεν έχουν εξοπλισμό αλλά και σύμφωνα με την απόφαση δήμων και περιφερειών είναι επικίνδυνη η πρόσβαση και παραμονή οπουδήποτε σ’ αυτά. Ο χώρος εργασίας των εκπαιδευτικών είναι το σχολείο και δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρο εργασίας κανένας άλλος χώρος, κανένας άλλος χρόνος.

Αρκετές οικογένειες μαθητών κι οι μαθητές έχουν μεγαλύτερα προβλήματα να λύσουν (οικονομικά, ΔΕΗ, θέρμανση κτλ) από την αγορά υπολογιστή και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Ας δείξουν σε αυτούς λίγο ενδιαφέρον.

Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση

ΥΓ. Εφόσον ασκηθούν πιέσεις στα σχολεία για παροχή τηλεκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απαντούν με την παρακάτω δήλωση ή άλλη παραλλαγή της.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δημήτρης Προύσαλης                                           Κώστας Λούβαρης

________________

Η δήλωση

“Μετά την απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων του νομού μας για διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις ημέρες 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, αδυνατώ να προσέλθω στο χώρο του σχολείου ώστε να καλύψω το ωράριό μου με διδασκαλία στη φυσική τάξη.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία ορίζεται ότι «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Τέλος, για κάθε άλλη εντολή της υπηρεσίας παρακαλώ να ενημερωθώ όπως προβλέπεται (δηλαδή να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη). Επιπλέον, για λόγους ασφαλείας θα παρακαλούσα να μου στείλετε εγγράφως ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έρθουν στο σχολείο, κατά παράβαση της απόφασης της Περιφέρειας που κλείνει τα σχολεία, και ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος στην προσπάθεια κάποιου/ας συναδέλφου/ίσσας να φτάσει ή να αποχωρήσει από το σχολείο.”

Δείτε επίσης

Τηλεκπαίδευση-κλειστά σχολεία: Ανακοινώσεις Υπουργείων Παιδείας και Κλιματικής Αλλαγής 

Τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας: Ανακοίνωση της ΔΟΕ για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας 

ΟΛΜΕ: Απεργία–αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία 

Σχετικά με το voucher των 200 € για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από εκπαιδευτικούς | Ανακοίνωση ΠΕΚ 

Λειτουργία Δημοσίου με τηλεργασία από Πέμπτη 27.01 λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών-Εγκύκλιος 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση