Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εμβόλια: Γονείς ενδιαφέρονται για το “τείχος ανοσίας” των εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εμβόλια: Γονείς ενδιαφέρονται για το “τείχος ανοσίας” των εκπαιδευτικών-Ζητήθηκαν στοιχεία για εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς.

Εμβόλια: Γονείς ενδιαφέρονται για το “τείχος ανοσίας” των εκπαιδευτικών

Αν υπάρχει εικόνα για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης ρώτησε δημοσιογράφος τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κο Μάριο Θεμιστοκλέους, κατά την χθεσινή ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19.

Η δημοσιογράφος μάλιστα, όπως είπε, μετέφερε την αγωνία και τα ερωτήματα πολλών γονέων για το αν υπάρχει εικόνα για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού, όπου τα παιδιά που θα προσέλθουν την νέα σχολική χρονιά θα είναι ανεμβολίαστα και όπως ανέφερε, είναι σημαντικό να ξέρουμε το “τείχος ανοσίας” σε αυτή την ομάδα των επαγγελματιών.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση
Δημοσιογράφος

Και θα ήθελα να ρωτήσω επίσης και αν έχουμε εικόνα για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών ανά βαθμίδα. Θα μας ενδιέφερε πολύ- και μεταφέρω και την αγωνία και τα ερωτήματα πολλών γονέων στο Μέσο που εργάζομαι- αν υπάρχει εικόνα για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού, όπου τα παιδιά που θα προσέλθουν την νέα σχολική χρονιά θα είναι ανεμβολίαστα και είναι σημαντικό να ξέρουμε το «τείχος ανοσίας» σε αυτή την ομάδα των επαγγελματιών.

Και επίσης και στην ομάδα του Γυμνασίου, όπου ακούμε ότι υπάρχει αυτή η αγωνία για τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα και όπου επίσης έχει σημασία στους εφήβους να δούμε τι προστασία παρέχεται μέσα στο σχολικό περιβάλλον από την θωράκιση των εκπαιδευτικών τους.

Μ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ:

Αναφορικά  με εξειδικευμένα στοιχεία, αυτά τα έχουμε και μπορούμε να σας τα δώσουμε κάποια στιγμή.

Δημοσιογράφος: Δεν είναι εικόνα, δηλαδή, που μπορούμε να έχουμε άμεσα.

Μ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ:

Φαντάζεστε ότι αυτή την στιγμή δεν το έχω μαζί μου. Είναι λογικό αυτό, μπορείτε να το καταλάβετε και εσείς. Θα τα ετοιμάσουμε και θα σας τα δώσουμε. Δεν είναι κάτι. Τα έχουμε τα στοιχεία αυτά. Θα τα ετοιμάσουμε και θα σας τα δώσουμε.

Δείτε επίσης

Πέτσας για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εκπαιδευτικών: Οποιοσδήποτε σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία έθεσε το ζήτημα αυτό
Κεραμέως για υποχρεωτικό εμβολιασμό στα ΑΕΙ: Ολα συζητούνται-Απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση
Γώγος: Δεν μπορεί να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς εμβολιασμένους
Κεραμέως για λειτουργία εκπαιδευτικών δομών από Σεπτέμβριο και για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εκπαιδευτικών
Εμβόλια-παιδιά: Ανοίγει η πλατφόρμα την Πέμπτη 15.07- self-test και στα παιδιά 5-11 ετών-Συστάσεις για εμβολιασμό φοιτητών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού για τους αρνητές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση