Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εμβόλια-παιδιά: Ανοίγει η πλατφόρμα την Πέμπτη 15.07- self-test και στα παιδιά 5-11 ετών-Συστάσεις για εμβολιασμό φοιτητών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εμβόλια-παιδιά: Ανοίγει η πλατφόρμα την Πέμπτη 15.07- selftest και στα παιδιά 5-11 ετών-Συστάσεις για εμβολιασμό των φοιτητών εν όψει της νέας χρονιάς.

Εμβόλια-παιδιά

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνονται ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31.12.2005.

Σύμφωνα με τον κο Θεμιστοκλέους, Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,

η πλατφόρμα θα ανοίξει μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet.

Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Σύμφωνα με τον κο Θεμιστοκλέους αυτή την στιγμή δεν σχεδιάζονται εμβολιασμοί στα σχολεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας

θα μπορούν να προμηθεύονται  selftest από τα φαρμακεία και τα παιδιά 5-11 ετών. Ο κος Θεμιστοκλέους δήλωσε επί του θέματος πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό η χορήγηση των self-test επεκτάθηκε και στις μικρότερες ηλικίες.

Στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου λέγοντας πως:

“Απαραίτητο εφόδιο για όλα αυτά τα νέα παιδιά, θα πρέπει να είναι φέτος ο εμβολιασμός τους και όχι μόνο για τους πρωτοετείς, αλλά και για τους φοιτητές των παλαιοτέρων ετών.

Θα είναι μία ευκαιρία να χαρούν τη φοιτητική ζωή και τη ζωντανή διαδραστική επικοινωνία με τους Καθηγητές τους. Είναι μία περίοδος που θα πρέπει να είναι χρωματισμένη και όχι γκρίζα”.

Δείτε επίσης

Κατανομή 11.700 θέσεων γενικής κατά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση: 6.200 Α/θμια και 5.500 Β/θμια
Εργαζόμενοι σε Η/Υ: Διάλειμμα 15 λεπτών ανά δίωρο-Απόφαση ΣτΕ-Αποζημίωση αν δεν τηρείται το μέτρο
 Αιτήσεις ΠΕΣΥΠ-ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ 2021-22: Από Δευτέρα 12.07 έως Τετάρτη 25.08.2021
Εγκύκλιος: Αδειες του νόμου 4808/2021-Παράθεση αδειών και παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εργασίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση