Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εμβολιασμοί παιδιών: Μετά τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας το εμβόλιο για ηλικίες 5 έως 11 ετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εμβολιασμοί παιδιών: Μετά τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας το εμβόλιο για ηλικίες 5 έως 11 ετών-Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Εμβολιασμοί παιδιών

Στην έγκριση χορήγησης εμβολίου της εταιρείας Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), αναφέρθηκε η Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19.

Για το ίδιο θέμα

ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κος Μάριος Θεμιστοκλέους πληροφόρησε πως αυτή τη στιγμή, μετά από επικοινωνία με την Pfizer, προέκυψε πως το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι νωρίτερα στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα

με τον κο Θεμιστοκλέους η πρώτη παραλαβή θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο.

_________________

Αναλυτικά η αναφορά της κας Θεοδωρίδου για τους εμβολιασμούς παιδιών

“Στις 25/11 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο ΕΜΑ, ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Το εμβόλιο και στην χώρα μας χρησιμοποιείται σε παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών.

Η διαφορά είναι

ότι η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων με τη δόση των 10 μικρογραμμαρίων ήταν συγκρίσιμη με την δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνεται σε μεγαλύτερη άτομα ηλικίας από 16 έως 25 ετών.

Η μελέτη δε αποτελεσματικότητας

από την λοίμωξη μετά την έκθεση, έδειξε τα εξής: από τα 2.000 παιδιά που είχαν ελεγχθεί ότι δεν είχαν περάσει λοίμωξη, τα 1.305 που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, από αυτά τα 1.305, νόσησαν 3 όταν ήρθαν σε επαφή με τον ιό.

Από τα 663 που ήταν τα παιδιά που πήρανε εικονικό εμβόλιο νόσησαν τα 16. Με αυτά τα νούμερα τα στοιχεία της αποτελεσματικότητος του εμβολίου φτάνει το 90,7% για την πρόληψη συμπτωματικής λοίμωξης.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι

οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες και οι συνήθεις και αυτό συνετέλεσε σημαντικά ο ΕΜΑ να εγκρίνει το εμβόλιο, σταθμίζοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των σπάνιων και ηπίων ανεπιθύμητων ενεργειών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το εμβόλιο- ο κύριος Θεμιστοκλέους ξέρει- θα έρθει και στην χώρα μας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

μελετά όλα τα δεδομένα της βιβλιογραφίας και τα επιδημιολογικά στοιχεία, κυρίως νοσηρότητας της χώρας μας, και με τη συμπλήρωση και των δεδομένων που αναμένονται από χώρες που ήδη έχουν προηγηθεί στην εφαρμογή του εμβολίου, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ισραήλ, η Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει αναλόγως για το εμβόλιο και στη χώρα μας”.

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60-Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα-self-test για όλους
Παρουσίαση νέων προγραμμάτων σπουδών από ΙΕΠ: Διαδικτυακά από Δευτέρα 6 έως 9 Δεκεμβρίου 2021
 Βοηθήματα σε ΑμεΑ-συνταξιούχους-υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ημερίδα Ειδικής Αγωγής ΙΕΠ 3.12.2021: Παράταση εγγραφής έως Πέμπτη 2.12-Οδηγίες εγγραφής και παρακολούθησης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση