Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών ΕΚΦΕ: Aποκλείονται από τις πλατφόρμες δήλωσης για εμβολιασμό από αδιάθετα εμβόλια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών ΕΚΦΕ: Aποκλείονται από τις πλατφόρμες δήλωσης για εμβολιασμό από αδιάθετα εμβόλια – Ανακοίνωση ΟΛΜΕ.

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών ΕΚΦΕ

Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, καλεί σε άμεση ανάκληση των αποφάσεων από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των υπευθύνων ΕΚΦΕ από τις πλατφόρμες δήλωσης για εμβολιασμό με εμβόλια, τα οποία έχουν προγραμματισθεί καθημερινά και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για λόγους μη προσέλευσης όσων είχαν δηλώσει.

Το έγγραφο της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 08/04/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εμβολιασμός εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ

Η ΟΛΜΕ ως γνωστόν ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να μπούνε ο εκπαιδευτικοί σε προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον COVID19,  αίτημα που αναγνωρίζεται ως απολύτως λογικό στη διεθνή κοινότητα και στη χώρα μας.

Το αίτημα έγινε δεκτό και από την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και από την Υπουργό Παιδείας.

Παρ’ όλα αυτά οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών

που έχουν πραγματοποιηθεί είναι ένα μικρό ποσοστό, αφού μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών στα Ειδικά Σχολεία, ξεκίνησαν να εμβολιάζονται κι αυτά με καθυστέρηση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μετά από τις έντονες πιέσεις της ΟΛΜΕ

η Υπουργός Παιδείας προχώρησε σε ρύθμιση ώστε οι εκπαιδευτικοί, κατά ηλικιακή σειρά, να εμβολιάζονται, χρησιμοποιώντας οι αρμόδιες υπηρεσίες τα εμβόλια τα οποία έχουν προγραμματισθεί καθημερινά και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για λόγους μη προσέλευσης όσων είχαν δηλώσει.

Παρ’ όλο που αυτά είναι ένα μικρό ποσοστό μπορούν να συμβάλλουν, έστω κατά λίγο, στη λύση του προβλήματος, αν και φυσικά η προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, παραμένει κύριο αίτημα της ΟΛΜΕ.

Παρατηρήθηκε επίσης το γεγονός

να αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί των ΕΚΦΕ από τις πλατφόρμες δήλωσης για εμβολιασμό στην προαναφερθείσα περίπτωση.

Επειδή και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ

έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους μαθητές, απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των υπευθύνων ΕΚΦΕ.

Δείτε επίσης

Αίτημα συνάντησης ΟΛΜΕ με Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Βουλής και κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου
ΟΛΜΕ: Δεν είμαστε αναλώσιμοι-Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης
Κεραμέως: Πριν το Πάσχα δεν ανοίγουν Γυμνάσια-Δημοτικά-Τι απάντησε για το “όχι” Τσιόδρα

Πριν φύγετε

Γνωμοδότηση: Δικαίωμα παραίτησης αντικαταστατών αιρετών μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Ψηφιακή Μέριμνα-voucher 200 ευρώ: Αιτήσεις από Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 | Η πλατφόρμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση