Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εμβολιασμός παιδιών-Θεοδωρίδου: Δεν θα είναι υποχρεωτικός-Δεν θα γίνει αφορμή διακρίσεων στην εκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εμβολιασμός παιδιών-Θεοδωρίδου: “Δεν θα είναι υποχρεωτικός-Ούτε και θα γίνει αφορμή δημιουργίας διακρίσεων, κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα”.

Εμβολιασμός παιδιών-Θεοδωρίδου

Στον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορονοϊού.

“Η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες που είναι: ο ρόλος των παιδιών στην διασπορά του ιού στην κοινότητα, η νοσηρότητα, η θνητότητα, η ασφάλεια κυρίως.

Και βάσει αυτών και πολλών άλλων που δεν τα έχω συμπεριλάβει, θα διαμορφώσει το σκεπτικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η απόφασή της”, ανέφερε η κα Θεοδωρίδου.

Επιπροσθέτως τόνισε πως:

 “Ο ενδεχόμενος μελλοντικά εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Ούτε και θα γίνει αφορμή δημιουργίας διακρίσεων, κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα”.

Απαντώντας δε σε ερώτηση δημοσιογράφου επί του θέματος είπε πως

Οταν θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών θα είναι σε προτεραιότητα τα παιδιά με υποκείμενα προβλήματα. Ομως ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι η προτεραιότητα”.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κας θεοδωρίδου

“Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει στη δημοσιογραφία, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων. Υπάρχουν, όπως ανακοινώσαμε και στην προηγούμενη συνάντηση, αποφάσεις, εγκρίσεις από διεθνείς Οργανισμούς, FDA, ΕMA, όπως και έναρξη εμβολιασμών σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών και της Αμερικής, του Καναδά και της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται όμως ότι

για όλα τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο εθνικό χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών καταλήγει στο να τα συμπεριλάβει μετά από μία επεξεργασία όλων των δεδομένων σχετικά με το εμβόλιο και τα παιδιά.

Κατά τον ίδιο, λοιπόν, τρόπο

η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες που είναι: ο ρόλος των παιδιών στην διασπορά του ιού στην κοινότητα, η νοσηρότητα, η θνητότητα, η ασφάλεια κυρίως. Και βάσει αυτών και πολλών άλλων που δεν τα έχω συμπεριλάβει, θα διαμορφώσει το σκεπτικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η απόφασή της.

Θα πρέπει όμως να διευκρινίσουμε,

διότι υπάρχει μια ανησυχία επάνω σε αυτό το θέμα, ότι ο ενδεχόμενος μελλοντικά εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Ούτε και θα γίνει αφορμή δημιουργίας διακρίσεων, κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων. Και εκεί έχουμε ακόμη δουλειά”.

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης 2021-22: Διαδικασία-Εγκρίσεις-Εκπαιδευτικοί-ΕΒΠ-Σχολικοί Νοσηλευτές
Εγκύκλιος: Λειτουργία Ειδικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών 2021/22-Ολοήμερο Πρόγραμμα
Εγκύκλιος: Λειτουργία ΕΝΕΕΓΥΛ-ΕΕΕΕΚ-Γυμνασίων και Λυκείων ΕΑΕ για το 2021-22
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση