Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εμβόλιο covid-19: “Ο εμβολιασμός του πρώτου εν ενεργεία εκπαιδευτικού” 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εμβόλιο covid-19: “Ο εμβολιασμός του πρώτου εν ενεργεία εκπαιδευτικού”  – Επιστολή του Νίκου Δεληγιάννη, εκπαιδευτικού, Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Εμβόλιο covid-19

Επιστολή του Νίκου Δεληγιάννη, εκπαιδευτικού, Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, με θέμα τον εμβολιασμό του – του πρώτου εν ενεργεία εκπαιδευτικού που εμβολιάζεται  με το εμβόλιο covid-19 – στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού.

Η επιστολή
Ο εμβολιασμός του πρώτου εν ενεργεία εκπαιδευτικού”      

Εδώ και περίπου ένα χρόνο η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από τον κορωνοϊο, μια από τις μεγαλύτερες πανδημίες, με αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλοί άνθρωποι, πολλοί να νοσήσουν και  να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι συνέπειες της πρωτόγνωρης αυτής ασθένειας

δεν ήταν μόνο οι απώλειες ανθρώπινων  ζωών.  Η πανδημία προξένησε  και συνεχίζει να προκαλεί  πολλά προβλήματα  στην κοινωνία και την οικογένεια. Οι  ψυχολογικές  και οι   κοινωνικές συνέπειες είναι τεράστιες  όπως επίσης και τα οικονομικά προβλήματα  με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας.

 Για τους μαθητές μας

αυτή η περίοδος παρότι τα Ειδικά Σχολεία λειτουργούν κανονικά οι συνέπειες της κοινωνικής αποστέρησης  και της έκπτωσης των κοινωνικών συναλλαγών είναι εμφανείς, όπως επίσης και οι συναισθηματικές τους δυσκολίες.

Η   επιστήμη  προσπαθεί να   αντιμετωπίσει τον κορωνοϊο  με  ιατρική φροντίδα και  παρακολούθηση  με  φάρμακα και τα εμβόλια.

 Σήμερα με αίσθημα ευθύνης

απέναντι στους μαθητές μας στον κοινωνικό περίγυρο και στον εαυτό μου, εμβολιάστηκα  με το εμβόλιο covid-19  στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού. Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος εν ενεργεία εκπαιδευτικός που εμβολιάζεται  αφού, έχω υπερβεί λίγο την ηλικία των εξήντα ετών και υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση για τριάντα εννέα έτη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά

το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού και ιδιαίτερα το Διευθυντή κύριο Ιωάννη Αναγνωστόπουλο  που συντονίζει το εμβολιαστικό κέντρο.

Δεληγιάννης Νικόλαος

Δάσκαλος-Διευθυντής 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Δείτε επίσης

Κεραμέως-εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Ποιο το χρονοδιάγραμμα
Προτεραιότητα εμβολιασμού ενήλικων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων ζητά η ΠΟΣΓΚΑμεΑ
Πότε εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί: Τι είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Δείτε ακόμη

 Οδηγίες υποστήριξης μαθητών από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους γενικών σχολείων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση