“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενα σχολείο-Δύο κόσμοι: Η μικρή Ευαγγελία στον Αποκόρωνα | Video

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενα σχολείο-Δύο κόσμοι: Χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις – Η μικρή Ευαγγελία στο Δημοτικό Σχολείο Εμπρόσνερου Αποκόρωνα | Video.

Ενα σχολείο-Δύο κόσμοι

Οταν ο δάσκαλος αγαπάει τη δουλειά του και διδάσκει με επιμονή, υπομονή και απέραντη αγάπη, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και κάθε πρόβλημα διδασκαλίας και κάθε διάκριση, ξεπερνιέται.

Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, Δέσποινα Ιωσηφίδου και Βασιλική Σαρβάνη, του Δημοτικού Σχολείου Εμπρόσνερου Αποκόρωνα, μέσω της συγκινητικής ταινίας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, cine Μαθήματα και GR. E. DOC για το σχολικό έτος 2018/2019, με την εποπτεία και την υποστήριξη της δημιουργικής ομάδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας- αποθέωση της διαφορετικότητας, στο Δημοτικό του Εμπρόσνερου Αποκόρωνα η μικρή Ευαγγελία μιλάει στη νοηματική, αλλά παρόλα αυτά συμμετέχει κανονικά στο μάθημα μαζί με τους υπόλοιπους ακούοντες συμμαθητές της, σε ένα σχολείο με δύο κόσμους, αλλά χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό, πως στην προσπάθεια γέφυρωσης κάθε χάσματος επικοινωνίας στις σχέσεις της μικρής Ευαγγελίας και των υπόλοιπων μαθητών, η υπεύθυνη του εκπαιδευτικού Τμήματος Ένταξης, Δέσποινα Ιωσηφίδου, υλοποιεί εδώ και περίπου ένα χρόνο με επιτυχία στο σχολείο ένα πρότζεκτ εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το σχολικό έτος 2018/2019

www.zarpanews.gr

 _______________________

Δείτε επίσης

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: 4 μετάλλια για την Ελλάδα
Ιδιαίτερες σεξουαλικές στιγμές παιδιών ΑμεΑ – Εσπερίδα στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου – Τετάρτη 11/12/2019
Συνέδριο για την ένταξη στην εκπαίδευση: 22 και 23/11/2019 στο ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας 
Συνέδριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής: Παρασκευή 29/11/2019 – Γαλλικό Ινστιτούτο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συνέδριο για την επιμόρφωση των προσφύγων και μεταναστών
Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ειδική Εκπαίδευση με Κριτές: 23-25 Απριλίου, Αγρίνιο
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «Τοπική Ιστορία & Εκπαίδευση» στη Λαμία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση